Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd har signert for nytt lag

Nordmannen takker for seg etter én sesong hos Garmin-Cervèlo.

Det har ligget i luften lenge at Thor Hushovd blir lagkamerat med Tour de France-vinner Cadel Evans fra og med neste sesong.

Tirsdag kveld bekreftet BMC Racing Team nysigneringen.

Den regjerende verdensmesteren har signert en treårsavtale med World Tour-laget.

procycling.no skrev allerede i starten av juli at Thor Hushovd ville forlate Garmin-Cervèlo til fordel for BMC foran neste sesong, og at han vil få følge av Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto).

Les også: Gilbert følger Hushovd til BMC

- Thor bringer en masse kvaliteter til oss og vil utfylle våres ryttere i vårklassikerne og i treukersrittene, sier lagets manager Jim Ochowich og legger til:

Vil vinne Paris-Roubaix
- Vi er veldig glade for å ha hans talent, entusiasme og kompetanse i vår BMC-familie fra 2012-sesongen og utover.

Thor Hushovd, som vant to etapper i årets Tour de France og syklet i den gule ledertrøyen i syv dager, innrømmer at BMCs lagstruktur gjorde at han valgte Ochowich' lag for de tre neste sesongene.

- Det er et seriøst lag der alt er godt organisert. Laget har en plan for alle rytterne til de store rittene, og alle vet hva de skal gjøre. Det er slik det skal være, sier Hushovd og legger til at Paris-Roubaix fremdeles er hans store mål.

Blir ikke lagkompis med Kristoff
- Mitt største mål er å vinne Paris-Roubaix. Der har BMC Racing Team gode nok ryttere til å støtte meg eller at jeg kan hjelpe andre på laget til å vinne.

BMC har også Alexander Kristoff på lønningslisten, men han forlater laget etter årets sesong.

Les også: BMC vraker Kristoff

Thor Hushovds nye lag blir dermed hans fjerde profflag. 33-åringen har tidligere syklet for Credit Agricole (2000-2008), Cervèlo Test Team (2009-2010) og, som nevnt ovenfor, Garmin-Cervèlo (2011).

Reklame

Tilbud: Nå får du 15 GB til kun 299 kroner i måneden