*Nettavisen* Sport.

Hushovd i privatjet til kompisens TV-show

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Thor Hushovd og Philippe Gilbert er hedersgjester på belgisk prisutdeling i kveld.

16.10.10 23:39

COMO (procycling.no): For øyeblikket er den norskbelgiske duoen den internasjonale sykkelsportens ”Golden Boys”. Tar man med vårsesongen også, hører selvsagt også Fabian Cancellara med i samme sjikt.

Men i høst er det Thor Hushovd og Philippe Gilbert som har dominert landeveien. Sesongavslutningen Giro di Lombardia ble selvsagt vunnet av den knallsterke belgieren. I fjor vant han de siste fire rittene han stilte opp, mens han denne gangen nøyde seg med de med to triumfer på tampen.

At han likevel får det til å se lett ut å vinne årets siste monumentalklassiker, er det ikke lett å bli klok på.

- Han er en sånn type som trener mye og legger ned mye tid på sykkelen. Philippe har det gøy og koser seg ute på veiene. Det gjør ham ingenting å sitte der i timevis, sier Hushovd etter lørdagens belgiske maktdemostrasjon.

Oppkjøring i Monaco
Sammen med australske Simon Gerrans, er Gilbert den nordmannen tilbringer mest tid på sykkelen sammen med i Monaco.

Under oppkjøringen til Piemonte og Lombardia var duoen på landeveien sammen hver eneste dag.

- Da merket jeg hvor lett han virket i kroppen. Jeg slet med å henge på ham, sier Hushovd som dermed ikke lot seg overraske over 28-åringens dominans i Italia.

Fikk besøk i bussen
Cervélo-rytteren har ikke noe å skamme seg over han heller – som nybakt verdensmester og etappevinner i årets Spania rundt. Foran torsdagens ritt i Piemonte dukket et velkjent fjes opp i den sølvgrå lagbussen.

- Jeg måtte innom og se på den nye trøya hans, forteller Gilbert til procycling.no.

(Artikkelen fortsetter undet bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Guiseppe Cacace

Det var den nye varianten med "Cervélo-emblemet" på brystet belgieren var nysgjerrig på.

- Thor er en av mine beste treningskompiser og er en ekte mester. Gjennom hele sesongen kjører han for å vinne hvert eneste ritt han stiller opp i. Det viser for profesjonell han er.

Det stemmer altså ikke helt med bildet Lotto-rytteren har malt av italienske Filippo Pozzato denne høsten. ”Pippo” har blitt kalt både ”destruktiv” og ”en spesialist på å få andre til å tape”.

Overfor det italienske pressekorpset ønsket ikke Gilbert en ny ordkrig.

- Jeg har ingen problemer med Pozzato. Vi sykler bare på forskjellig måte.

Belgia neste
Det var ikke lenge Hushovd og Gilbert forble i Lombardia denne kvelden. Og det var kanskje like greit med tanke på griseværet ved Como-sjøen.

På flyplassen i Milano ventet nemlig et privatfly som skulle ta de to til Belgia og TV-showet «Valget av Flandern 2010».

- Det er en prisutdeling der belgiske syklister stemmer fram «Årets syklist», forklarer Gilbert til procycling.no.

Det skal vel godt gjøres om ikke han stikker av med hovedprisen selv. Hushovd – verdensmesteren – er følgelig også til stede for å kaste sin glans over arrangementet.

- Det blir artig det. Belgia er en stor sykkelnasjon, sier han.

- Er det greit at Gilbert stakk av med seirene Piemonte og Lombardia etter at du tok VM-tittelen?

- Ja, han fortjener det. Han har vært veldig sterk i det siste og var fantastisk sterk i VM, også. Jeg vet at han var fornøyd med løpet sitt i Geelong, også. Når forholdene var som de var, med vinden og andre tilfeldigheter underveis, kunne han ikke gjøre noe mer. Han er glad på mine vegne etter at jeg vant, men kanskje var han selv den aller sterkeste den dagen, innrømmer Hushovd.

Selv brøt han Giro di Lombardia. Mer om den saken, kan du lese her!

PS! Som i fjor var det Philippe Gilbert som ble kåret til «Årets rytter». Han vant prisen foran Tom Boonen og Jurgen Van den Broeck.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.