Hushovd i showform før VM

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

To seirer på to dager i Belgiske gateritt.

06.09.11 10:16

- Seier i Bravikhove søndag, og seier i Wetteren i dag, gliste Thor Hushovd overfor arrangøren etter mandagens triumf.

Da hadde nordmannen nettopp vunnet en konkurranse der rytterne kjørte bak en moped og konkurrerte om å notere de beste rundetidene.

I finalen slo nordmannen Björn Leukemans og Robbie McEwen og gikk dermed til topps i Wetteren Derny Race GP.

Gutter med fart i beina
Og ja, det dreier seg om gateritt, selv om rittet i Wetteren nok må stemples som showritt. Og nei, det er ikke det aller viktigste å vinne i verden.

Men det dreier seg like fullt om verdifull trening i forkant av årets tredje høydepunkt, sykkel-VM i København.

- Søndag kjørte han et kriteriumsløp, mens de kjørte forskjellige heat bak en motorsykkel i går, forteller Atle Kvålsvoll til procycling.no.

- God trening?

- Ja, det gir god fartstrening. I belgiske ritt er det full fart, uansett hvem som kjører. Hvis du ser på resultatlistene fra de to dagene, er det gutter med fart i beina som sitter igjen i finalen.

Kvålsvoll: - I rute til VM
Søndag var det den samme McEwen og Philippe Gilbert som måtte se seg spurtslått av nordmannen.

Den påtroppende BMC-rytteren startet VM-oppkjøringen i midten av august. De første ukene inkluderte Vattenfall CyClassics og GP Plouay, før Hushovd altså tok turen for å underholde det belgiske sykkelpublikummet.

- Hvordan er Hushovds form akkurat nå?

- Thor er i god treningsform. Han pleier alltid å slippe seg litt ned etter Tour de France, før han bygger seg opp igjen mot VM. Han vil få enda mer fartstrening under Tour of Britain, og jeg vil si han er i god rute til VM.

- Det var nok veldig positivt for ham å få Gabriel Rasch nedover etter GP Plouay. Han er en meget god sparringpartner på trening. Han har både holdt høy fart og hjulpet til med å trekke opp spurter, forteller Kvålsvoll.

Flere sprintess sliter
På grunn av Garmin-Cervélos beslutning om å satse på andre krefter foran Vuelta a España, har 33-åringen fått en litt annerledes vei til VM.

Men han er ikke alene om det.

De siste dagene har både Tom Boonen og Matti Breschel måttet kaste inn håndkleet. I tillegg måtte både Matthew Goss og Mark Cavendish hoppe av i starten av det spanske etapperittet.

Kvålsvoll tror de forskjellige problemene kan slå ut på forskjellig vis under mesterskapet.

- Det som kan skje, ettersom det blir færre spurtere i rittet, er at en del nasjoner likevel ikke ønsker å holde feltet samlet til mål. Det vil i så fall gi et mer åpent sykkelritt. Alle ser for seg en spurt der både Edvald og Thor sitter med, men jeg tror faktisk vi kan få se en overraskende utvikling i løpet.

- Det kan bli veldig stor fart og veldig aktiv sykling. Det blir også spennende å se hvilke nasjoner som tar ansvar. Det er ikke mange som ønsker å ha med Edvald, Thor og en rytter som Peter Sagan til mål. På den måten er Norge – med sine fire ryttere – avhengige av at andre styrer løpet i vår favør. Jeg tror det blir en skikkelig thriller, spår Kvålsvoll.

PS! I fjor var det blant annet danskenes kjørestyrke som førte Hushovd og Matti Breschel i posisjon foran finalen. I år er det allerede klart at Breschel mister mesterskapet på hjemmebane grunnet skade.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.