Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd: – Jeg er ikke 100 prosent formmessig

«Oksen fra Grimstad» tror lagtemposatsingen har ødelagt oppkjøringen.

FIRENZE/OSLO (procycling.no): - Jeg gleder og gruer meg til VM. Det er et høydepunkt i sesongen, sier Hushovd til Viasat.

Hushovd har den siste tiden forberedt seg til VM med å kjøre endagsløp i Belgia. Selv om løpene i hovedsak var ment som trening, har det vært med varierende hell. Hushovd sier han er nysgjerrig på formen før VM-løpet på søndag.

– Jeg er spent på hvor god er egentlig formen og hva slags dagsform jeg har på søndagen. Når det virkelig gjelder, sier Thor Hushovd til procycling.no via Viasat.

Hushovd ble vraket til lagtempolaget til BMC og han har kjørt få løp i forhold til mange av konkurrentene i forkant av VM. Det mener Hushovd har ødelagt for mulighetene til en toppdag på VM-fellesstarten på søndag.

– Jeg må være så ærlig å si at det ikke vært en ideell oppkjøring. Jeg satset mye på lagtempoen, som jeg brukte mye av min treningstid på. Jeg satset spesifikt på den og brukte mye tid på temposykkelen. Da er det ikke ideelt å bytte om stilart på så kort tid. Her jeg sitter i dag er jeg er jeg litt usikker på hvordan det blir, dessverre. På den andre siden er jeg i generell kroppsmessig i god form, sier Hushovd.

– Etter mange år i «gamet» kjenner du kroppen din godt. Er kroppen din 100% klar for et VM-løp?

– Jeg kan ikke si at kroppen er 100% her jeg sitter i dag. Da måtte jeg har kjørt mye flere sykkelløp i forkant, sier Hushovd.

VM-løpene ser du på Viasat, og den beste dekningen får du på procycling.no.

Reklame

Pørni slår alle rekorder - her ser du serien gratis

Kommentarer til denne saken