- Når vi kommer til Polen tror jeg det vil være muligheter for Thor Hushovd å gå for etapper og dermed bygge videre på suksessen fra Østerrike rundt, sier Allan Peiper, prestasjonsdirektør for BMC.

Den 70. utgaven av Polen (27. juli – 3. august) rundt starter i Italia med to fjelletapper i Trentino-regionen, før det sju dager lange rittet ruller over polsk jord på tredje etappe.

Fjelltoppavslutninger til Madonna di Campiglio og Passo Pordoi levner riktignok skrale muligheter for tidligere toppspurter Hushovd, men både Mattias Frank og Ivan Santaromita besitter kvaliteter nok til å vise frem BMC-fargene de første dagene.

Frank holdt nylig ledertrøyen på hjemmebane i Tour de Suisse, mens italienske Santaromita (i likhet med Hushovd), er regjerende nasjonal mester. BMC sender også Taylor Phinney, Dominik Nerz og Marco Pinotti til det polske WordTour-rittet.

Færre ryttere – større underholdning?
Som del av et prøveprosjekt initiert av det internasjonale sykkelforbundet får hvert lag bare ha seks ryttere i Polen rundt.

Dette skal gjøre rittet mer uforutsigbart og vanskeligere å kontrollere. Det er også lagt til solide tidsbonuser, både ved målgang og ved de innlagte spurtene.

Les også: Hushovds sjef slutter

Hushovds tredje deltakelse (2001: DNF, 2012: DNF) i Polen rundt blir dermed en ny opplevelse for nordmannen, som bør vise solid form skal han beslaglegge den siste plassen på Norges VM-lag.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Overfor VG.no bekrefter den 35 år gamle Grimstad-syklisten at han er klar for å kjøre verdensmesterskapet i Italia i slutten av september, men at han ikke ønsker å sette seg noen spesifikke mål for sykkelhøsten.

Hushovd: - Jeg er klar for VM
Etter all sannsynlig vil Norge sende Edvald Boassson Hagen og Lars Petter Nordhaug til det kuperte VM-rittet i Firenze. Hvem som får den tredje, siste plassen er imidlertid ennå ikke avgjort.

- Den plassen er ikke veldig åpen i mine øyne. Først må jeg se hvordan det går i ukene utover. Men jeg føler meg selvfølgelig klar for VM, sier 2010-verdensmester Hushovd til VG.

Mulighet for etappeseier
For andre året på rad ble Hushovd ikke funnet verdig en Tour de France-plass. Nordmannen slo umiddelbart tilbake med å vinne den tredje etappen av Østerrike rundt.

Med en ny etappeseier i Polen rundt kan den regjerende norske mesteren bevise overfor landslagsledelsen at formen har stabilisert seg på et akseptabelt nivå.

Veteranen må også demonstrere solid klatreform skal han være aktuell for VM i Italia. Den 279.6 kilometer lange traseen i Toscana-regionen regnes som det mest krevende mesterskapet siden Sallanches i 1980.

Les også: Rasch blir Hushovds hjelperytter

Både den tredje og fjerde etappen i Polen ser på papiret ut som gode muligheter for Hushovd til å gjenta bedriften fra Østerrike. Andre raske ryttertyper på startstreken er Jawheni Hutarovitsj (AG2R), Leigh Howard, Aidis Kruopis (Orica-GreenEdge), Mark Renshaw (Belkin Pro Cycling) og Ben Swift (Team Sky).

Andre prominente navn er giro-vinner Vincenzo Nibali (Astana), Bradley Wiggins (Team Sky), Ivan Basso (Cannondale) og Fabian Cancellara (Radio-Shack). Rittet starter lørdag.