*Nettavisen* Sport.

Hushovd kjører Gent-Wevelgem

SLO SEG: Thor Hushovd hadde ingen god dag på jobben lørdag. 33-åringen var involvert i en massevelt 100 kilometer fra mål, ødela sykkelen og slo hofta si. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Gjør endringer i rittprogrammet

25.03.11 18:43

Egentlig skulle Thor Hushovd stå over den belgiske semiklassikeren Gent-Wevelgem og kun kjøre E3 Prijs Vlaanderen denne helgen. Nå har Hushovd endret på planene.

Stiller både lørdag og søndag
TV2 Sporten melder at Hushovd allikevel kommer til å stille opp i rittet som han vant i 2006. Grunnen er forrige helgs mislykkede Milano-Sanremo.

- Han var ikke i finalen i Milano-Sanremo, og da ønsker han å kjøre to ritt denne helgen, sier Hushovds trener Atle Kvålsvoll til TV2.

- Hushovd har hatt noen rolige treningsdager etter velten i Milano-Sanremo, så sånn sett passer det fint med et par konkurransedager til helgen.

Hvorvidt Hushovd vil kjempe for å repetere 2006-seieren avhenger av hvor dypt han går i kjelleren på lørdagens E3 Prijs Vlaanderen. Det som er sikkert er at han er frisk fra den lille hofteskaden han pådro seg forrige helg.

- Det går bra med Hushovd. Han har vært hos osteopaten og fått «snekret sammen» hoften, kan Kvålsvoll fortelle.

Fire nordmenn til start
Thor Hushovd blir ikke eneste nordmann til start. Han får med seg lagkamerat Gabriel Rasch, Team Sky-veteranen Kurt Asle Arvesen og BMCs Alexander Kristoff. «Gabba» ser frem til å hjelpe Hushovd.

- Jeg er i veldig bra form. Hvilken oppgave jeg får i de to rittene er ikke helt avklart ennå. Det kan være at jeg skal sitte med Thor og beskytte han fra vær og vind. Og det er jo den beste oppgaven, sier han til TV 2 Sporten.

Mye tyder også på at de to andre nordmennene blir brukt som hjelperyttere. Alexander Kristoff kan også være en liten joker om det skulle ende opp i en massespurt på søndag.

Edvald Boasson Hagen står over søndagens ritt for å bygge seg opp til Flandern Rundt og Paris-Roubaix.

Procycling.no følger selvsagt både E3 Harelbeke og Gent-Wevelgem.

Husk også å delta i vår tippekonkurranse.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.