RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd klar for norsk storritt

Foto: Tim De Waele (©TDWsport.com)
Sist oppdatert:
Nordmannen drar stjernelaget nordover.

GRIMSTAD/OSLO (procycling.no): Thor Hushovd er klar for Arctic Race of Norway. Det bekrefter arrangøren i en pressemelding onsdag.

Dermed blir BMC og Hushovd det første storlaget som er på plass til rittet, som arrangeres med start i Bodø 8. august.

- Jeg ble umiddelbart begeistret av ideen da jeg fikk den presentert for meg. Så å si ingen større sportsarrangement skjer i Nord-Norge. Personlig har jeg aldri vært i Lofoten eller lenger nord enn hvor Arctic Race of Norway skal arrangeres. Denne delen av landet mitt kjenner jeg kun fra bilder, sier Hushovd.

Tour de France-sjefen skryter
Rittet arrangeres i samarbeid med arrangøren av Tour de France. Rittleder i det franske storrittet Christian Prudhomme er begeistret over Hushovd.

- Hushovd skiller seg klart fra de klassiske sprinterne. Ikke bare kan han vinne massespurten, han kan vinne en fjelletappe i Pyreneene, erobre den grønne trøya takket være ekstrapoenger tildelt som klatrer, deretter erobrer han regnbuetrøya som verdensmester. Ikke rart han da blir et symbol for profesjonell syklisme og en inspirasjon for nye norske talenter, sier Prudhomme.

Daglig leder i ekstase
Knut-Eirik Dybdal er daglig leder for Arctic Race of Norway. Han er naturlig nok i ekstase over at Hushovd er klar for rittet i nord.

- Dette er naturligvis stort for alle oss som står bak rittet. Rollen som ambassadør for Arctic Race of Norway innebærer at Thor Hushovd blant annet vil profilere rittet ute i den store sykkelverden når han er på farten. I tillegg vil han være en frontfigur i markedsføringen av Arctic Race of Norway i form av at han vil figurere både på bilder og i videoer.

- Thor Hushovd er den største norske sykkelprofilen gjennom tidene, og vi er begeistret over at han stiller som ambassadør for oss, sier Dybdal.

Rittet vil bli det første hvor Thor Hushovd konkurrerer med profflaget sitt i Norge, etter at han signerte for Credit Agricole høsten 1999.

Arctic Race of Norway starter 8. august og avsluttes med en etappe til Harstad 11. august. De norske lagene Joker Merida, Øster Hus-Ridley, Frøy-Bianchi og Ringeriks-Kraft Look skal også kjøre rittet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere