*Nettavisen* Sport.

Hushovd kobles til nytt superlag

Foto: EPA/Scanpix

Sterkt ønsket av sykkelsportens Sir Alex Ferguson.

21.01.09 15:44

Han har ikke engang gjennomført sin første treningssamling for Cervélo Test Team, Thor Hushovd. Men ryktene om hans neste arbeidsgiver har allerede begynt å rulle.

Dave Brailsford er mannen som ønsker å hente Hushovd til Storbritannia. I hvert fall om en skal tro velinformerte Cycle Sport Magazine.

De britiske øyene kommer til å stå på hodet i påvente av OL på hjemmebane i 2012. Ikke bare skal britene forsvare ni gullmedaljer (8 på bane, 1 på landeveien) fra Beijing, for i 2010 lanseres trolig også et nytt profflag med mange hundre millioner av Rupert Murdochs og Sky-konsernets kroner.

Columbia vil forlenge
Øverst på ønskelisten troner selvsagt for tiden verdens kjappeste sprinter, Mark Cavendish. Problemet er bare at 23-åringen har kontrakt med Team Columbia ut 2010-sesongen.

Les også: - Skrev aldri under for Cervélo

Teameier Bob Stapleton er i så måte interessert i å forlenge stjerneskuddets avtale allerede nå. Thor Hushovd er i samme situasjon, ettersom han skrev under for to år med Cervélo Test Team i høst.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

At Sky-teamet har slått kloa i Hushovds mentor, Roger Legeay, har gjort at ryktene har fått tilført nytt blod.

- Hushovd på listetoppen
Cycle Sport Magazine skriver i hvert fall at Hushovd er nummer to på lista, dersom Cavendish ikke rekker hjem til 2010.

- Dersom sponsorene skulle dele ut en blank sjekk, og med det forbehold at Mark Cavendish ikke er klar fra dag 1, kan Thor Hushovd meget vel nærme seg toppen av lista – selv om han nettopp har signert for Cervélo, skriver sykkelmagasinet.

Les også: Derfor valgte de Hushovd

Det begrunnes blant annet med at Roger Leageay skal bli hentet inn som konsulent for laget, sammen med en annen beundrer av nordmannen: Scott Sunderland (tidligere CSC-direktør).

- Nordmannen er en storfisk som kan vinne seks til åtte løp i året. Han hadde også et veldig nært samarbeid med Roger Leageay. Hadde Legeay klart å finne en sponsor som kunne erstattet Crédit Agricole, hadde Hushovd trolig ikke byttet lag for resten av karrieren.

Legeay: - Har vist interesse
«Lykkelig uvitende» jobber Roger Legeay i Frankrike med å avvikle restene fra Crédit Agricole-boet.

- Jeg forsøker fortsatt å skaffe ryttere og sponsorer til dette laget, men det er veldig vanskelige tider. Jeg har fremdeles folk som jobber for meg og utstyr å kvitte meg med. Det er tungt, men det er noe som må gjøres, sier Legeay til Nettavisen.

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hva kan du fortelle meg om din rolle i det nye teamet Sky-konsernet er med på å bygge opp?

- Akkurat nå kan jeg ikke fortelle deg noen ting. Jeg arbeider fortsatt for Crédit Agricole og har ikke skrevet under på noen ny avtale. Det jeg vet er at de har vist interesse for meg og mitt arbeid. Mer kan jeg dessverre ikke fortelle deg nå, avslutter franskmannen.

Sjekk det britiske stjernelagets ledere i faktaboksen!

Legeay ønsker følgelig heller ikke å kommentere noe rundt Hushovd eller andre navn.

Sjekk dette stjernelaget!
Og det er ganske mange navn i lufta, allerede et snaut år før laget (trolig) lanseres.

Hetest er naturlig nok de britiske anført av Gerraint Thomas (Barloworld), Steve Cummings (Barloworld), Chris Froome (Barloworld) og Ian Stannard (ISD).

Fremtidige mål er nevnte Cavendish, Bradley Wiggins (Garmin-Chipotle), Ben Swift (Katyusha) og Jonny Bellis (Team CSC). Felles for disse er det faktum at kontraktene utløper senere enn i starten av neste sesong.

Også Allessandro Ballan (Lampre), Vincenzo Nibali (Liquigas), Marco Pinotti (Team Columbia), Romain Feillu (Agritubel), Pierre Rolland (Bouygues Telecom), Clément Lhotellerie (Skil-Shimano), Remý di Gregorio (Francaise des Jeux), Matthew Lloyd (Silence-Lotto), John-Lee Augustyn (Barloworld), Thomas Lövkvist (Team Columbia), Matti Breschel (Team CSC) og vår egen Edvald Boasson Hagen (Team Columbia) kobles til laget, alle ifølge Cycle Sport.

Bare spekulasjoner – eller?
Så får vi heller vente og se hvor mye det er i disse ryktene. Det kan jo hende at bladet bare har sett for seg hvilke ryttere en fransk og en australsk sykkeldirektør kunne tenke seg å signere, sett på hvilke kjerneområdet Sky-konsernet har for sine TV-tittere og lagt til de beste rytterne som er å oppdrive på britisk jord.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Det sistnevnte punktet er nok det sikreste kortet. Det er dessuten liten tvil om at samarbeidet mellom Brailsford, Murdoch og det britiske sykkelforbundet vil bli debattert med i heftig entusiasme i året som kommer.

En Cantona, eller to
Selv holder Brailsford kortene tett til brystet. Han avslører likevel at han ønsker å bygge opp sitt stjernelag over samme lest som Sir Alex Ferguson har gjort i Manchester United.

- Jeg ser på det omtrent på samme måte. Tenk på laget til Manchester United på 90-tallet. De hadde en avling av hjemmedyrkede spillere som alle kom opp samtidig: Scholes, Butt, Neville, Beckham. Vi har også det grunnlaget som har kommet gjennom akademiet.

- Men vi trenger en Jaap Stam, en rutinert proff. Og vi trenger en Thierry Henry, slik Arsenal gjorde – med åpenbare evner, men som ikke har funnet den rette rollen ennå. Det kunne også gjort seg med en Cantona, eller to, sier Brailsford.

Trolig får han konkurranse fra Australia om de beste «spillerne». Også det australske sykkelforbundet (ARC) er i gang med en tilsvarende plan for neste sesong.

Sjekk siste sportsnytt her!

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag