RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Hushovd-kollega i doptrøbbel

Sist oppdatert:
Tidligere verdensmester får trolig to års utestengelse.

Den italienske olympiske komité, CONI, har begjært to år utestengelse for Alessandro Ballan, BMC Racing Team, som følge av hans innblanding til Mantova-saken.

Den 34-årige italieneren ble proff i Lampre-laget i 2004, fra 2010 har han syklet for BMC-laget. Han ble verdensmester i sykling i 2008 og vant Flandern rundt i 2007.

- Det italienske rettsvesenet går veldig sakte. Jeg er selvfølgelig ikke 100 prosent fokusert på syklingen nå, en del av meg er bekymret for utfallet av saken, sa Ballan ifølge cyclingnews.com før 2012-sesongen.

Telefonavlytting
Mantova-saken er resultatet av en langvarig og dyptgående italiensk etterforskning med blant annet telefonavlytting mellom sykkel- og hestetreneren, Guido Nigrelli og Lampre-ryttere og ledere i løpet av 2009-sesongen. Starten på etterforskningen kom som følge av Emanuele Sellas positive prøve på EPO CERA i 2008 under Giro d'Italia. Påtalebegjæringen fra CONI ble tatt til følge i juli, og rettsdatoen har blitt satt til 10. desember i år. Det har vært en lang rekke høringer i forbindelse med saken tidligere. Ifølge informasjon som har lekket ut til nå, dreier det seg om misbruk av EPO, veksthormoner, testosteron og en rekke forskjellige steroider.

Ballan nekter for dopingmisbruk, men i lekkasjer til sportsavisen La Gazzetta dello Sport i forbindelse med etterforskningen ble det publisert avslørende samtaler mellom Alessandro Ballan og Nigrelli

Den 1. april 2009 skal duoen ha diskutert bruken av veksthormoner:

Ballan: - Er det G (slang for growth hormone = veksthormon)?

Nigrelli: - Ja, selvsagt.

Ballan: - Men hvordan tar du det?

Nigrelli: - Via munnen.

Ballan: - Har du noe?

Nigrelli: - Det blir levert tirsdag.

Fikk fortsette
Ballan ble utestengt fra BMC-laget en drøy måned på vårparten av 2010-sesongen, men fikk kjøre ritt igjen da ingen åpnet sak mot ham. Også Mauro Santambrogio syklet for Lampre og senere BMC i samme periode som Ballan. Santambrogio ble i år utestengt for EPO-bruk i Giro d'Italia i 2013.

- Ingen har åpnet sak mot Ballan og Santambrogio hittil. Basert på dette, ser ikke BMC noen grunn til å så tvil om troverdigheten til rytterne, sa BMC-direktøren, Jim Ochowicz i 2010.

CONI vil også ha livstidsutestengelse for Guido Nigrelli og Fiorenzo Egeo Bonazzi, som skal ha fungert som medhjelper til Nigrelli.

Totalt er 27 ryttere og ledere er kalt inn til retten. Over halvparten har var knyttet til Lampre-laget i 2009. Av andre kjente navn i saken finner vi Damiano Cunego, Francesco Gavazzi, Micro Lorenzetto, Michael Rasmussen og Simone Ponzi.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere