Hushovd-kompis til topps i Australia

Foto: Mark Gunter (AFP/Scanpix)

Cameron Meyer lyktes med frekkis mot Matthew Goss og HTC-High Road.

21.01.11 10:18

Den fjerde etappen av årets Tour Down Under ble kuppet av et femmannsbrudd som kom seg tidlig av gårde under den 124 kilometer lange etappen fra Norwood til Strathalbyn.

Bruddet besto av Thomas de Gendt (Vacansoleil), Rob Rujigh (Vacansoleil), Laurens ten Dam (Rabobank) og Garmin-Cervélo-duoen Cameron Meyer og Matthew Wilson.

Kvintetten stakk etter om lag 30 kilometers sykling.

Angrep Goss
Hovedfeltet, anført av HTC-High Road og sammenlagtleder Matthew Goss, innså etter hvert faren og satte opp et knallhardt kjør i front. På vei mot mål måtte Rujigh slippe utbruddet, mens de fire andre jobbet febrilsk for å holde hovedfeltet unna.

Det skulle vise seg å holde hele veien inn til oppløpet i Strathalbyn, de Gendt tok andreplassen, mens Laurens ten Dam ble nummer tre. Wilson holdt så vidt unna for hovedfeltet, der Matthew Goss satte konkurrentene på plass i kampen om femteplassen.

Tidstapet var imiderltid nok til at Goss måtte gi fra seg ledertrøya til Meyer med tre sekunders margin.

Meyer ble tidligere denne måneden australsk mester på tempo, og tok tre gull under samveldelekene mot slutten av fjorårssesongen. 23-åringen ble også verdensmester i banesykling, men nattens seier var hans aller første i et ProTour-ritt. I fjor ble han likevel kåret til Årets Syklist i hjemlandet.

Viktig for Garmin-Cervélo
Seieren lover også godt for det nystartede Garmin-Cervélo-laget. Den amerikanske delen av profflaget har de siste årene sett svært sterke ut på papiret, men har slitt med å vinne etapper og ritt. Laget har for eksempel aldri vunnet en etappe under Tour de France, men med blant andre Hushovd på lønningslisten foran denne sesongen, vil det garantert endre seg i løpet av sesongen.

Den femte etappen av Tour Down Under er 131 kilometer lang og avsluttes i Wilunga. Der kjører Meyer i ledertrøyen, Luke Roberts i klatretrøyen og Thomas de Gendt i poengtrøyen.

Rittet avsluttes natt til søndag med rundløype i hjertet av Adelaide.

PS! Alexander Kristoff er den eneste norske rytteren i årets Tour Down Under. Han kom inn med hovedfeltet og ble nummer 29 på etappen.

Sjekk resultatliste fra fjerde etappe og stillingen sammenlagt her.

Diskuter Tour down Under i procycling.nos nye forum!

HTML EMBED

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag