*Nettavisen* Sport.

Hushovd-lag ut mot rykteflom

Foto: AFP/Scanpix

- Vi ønsker IKKE Samuel Sánchez, fastslår Cervélo.

18.09.08 13:15

Om det ikke er på høyde med transfermåneden i Premier League ennå, så har også sykkeljournalistene blir relativt drevne på å spekulere i sine spalter.

Den siste tiden har det haglet med rykter som kobler ryttere til det ambisiøse Cérvelo-teamet. Derfor gikk PR-direktør Peter Donato til det noe uvanlige skrittet med å dementere opplysningene.

- Teamet har aldri snakket med Samuel Sánchez. Vi har ingen planer om å ansette ham eller å kjøpe ham ut av den eksisterende kontrakten. For ikke å glemme at vi ikke har budsjettet til å gjøre det uansett, heter det i pressemeldingen.

Donato: - Et lite lag
Fremdeles er det kun Thor Hushovd og Carlos Sastre som er bekreftete signeringer på lagets egen hjemmeside.

- Vi er et lite lag som klarer å trekke ryttere til oss fordi de tror på konseptet vårt. Ikke fordi vi kjøper dem ut av kontraktene sine, sier Donato.

Samuel Sanchéz er kontraktsfestet til Euskaltel-Euskadi frem til 2010, og ville i så måte ha blitt en dyr mann å kjøpe ut.

Donato avfeier også at teamet skal være ute etter Thomas Dekker og tidligere dopingdømte Björn Leukemanns. Disse to står fremdeles uten kontrakt foran årets sesong, skriver cyclingnews.com.

Gerrans i samtaler
En annen rytter som har blitt linket til teamet, er Hushovd-kompis Simon Gerrans. Det er i hvert fall en solid dose sannhet i de ryktene, skal en tro rytteren selv:

- Det stemmer at jeg har hatt lange samtaler med Cervélo, men jeg har også snakket med andre store lag. På dette tidspunkt har jeg ikke signert noe som helst. Jeg vurderer fortsatt mine muligheter, sier Gerrans til AFP.

Neste uke starter sykkel-VM i Varese. Der stiller Gerrans og en rekke andre kontraktsløse ryttere til start. Derfor er det ingen grunn til å tro at både spekulasjoner, forsøk på overtalelser og forhandlinger kommer til å ebbe ut med det første.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.