RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd legger om treningen

Thor Hushovd trenger kraftigere motor og nye impulser. Derfor har Grimstad-gutten bedt Atle Kvålsvoll om hjelp. Nå er treningsopplegget lagt.

Thor Hushovd har syklet under Denis Roux i Credit Agricole i fire år, og føler at han trenger nye impulser. Det førte til at han tok kontakt med Atle Kvålsvoll.

Tror på Kvålsvoll

- Han er en trener jeg kjenner fra før, det blir ingen overraskelser med ham, men vel så viktig er det at jeg tror han har mye å komme med. Han kan tilføre meg ting som gjør at jeg kommer et skritt videre, sier Thor Hushovd til NTB.

De to hadde sitt aller første møte sammen i Trondheim onsdag og torsdag, og nå er både trenings- og sesongopplegget langt på vei lagt for vinteren og sommeren neste år.

- Jeg skal først og fremst følge ham opp på trening, men jeg kommer også til å være med på en del ritt. Det gjelder å få skikkelig struktur på treningen, og når vi ikke er sammen rent fysisk kommer vi til å bruke telefon og en nettbasert treningsdagbok utviklet av Olympiatoppen, sier Atle Kvålsvoll, Olympiatoppens mann i Trøndelag.

Må utvikle motoren

Kvålsvoll vil fokusere på å utvikle motoren til Hushovd, slik at han i fremtiden vil tåle mer.

- Jeg må tåle lengre distanser i stor hastighet. I år føler jeg at jeg har blitt litt for sliten når det har vært stor fart over lang tid, sier Hushovd.

Grimstadsyklisten var med og spurtet blant de aller beste i mange av etappene i Tour de France i sommer, men som kom til kort på de siste 100 meterne.

- Først og fremst må jeg finne ut hvorfor jeg ikke holdt helt inn, men det tror jeg vi skal finne ut av, sier Hushovd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere