RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd lengter etter ferie

(SCANPIX)
Sist oppdatert:
Matteo Tosatto (Quick Step) vant den tredje siste etappen i årets Tour de France, mens Thor Hushovd drømmer om ferie.

Den 32 år gamle italieneren tok sin første etappeseier i Tour de France, mens Thor Hushovd syklet i mål med hovedfeltet åtte minutter senere. Hushovd er sjanseløs på seieren i poengkonkurransen, men kan fortsatt bli nummer to.

15-mannsbrudd
Det store bruddet kom etter 46-47 kilometer. 15 mann dro fra resten av feltet og opparbeidet seg en luke på fire minutter.

Mot slutten av etappen klarte de faktisk å øke avstanden til hovedfeltet. Amerikaneren Levi Leipheimer og spanjolen Inaki Isasi stakk fra de 13 andre rundt fem mil før mål, men ble innhentet i god tid før innspurten.

De siste kilometerne var det mange forsøk på solobrudd, mens hovedfeltet bak ga opp jakten og havnet stadig lenger bak i løypa.

Ronny Scholz (Gerolsteiner), Cristian Moreni (Cofidis) og Matteo Tosatto (Quick Step) fikk en luke til de andre bruddrytterne cirka 15 kilometer før mål.

Trio i spurten
Trioen bygde seg raskt opp et forsprang til de 12 rytterne bak, som kjørte taktisk - utaktisk er vel strengt tatt en mer korrekt beskrivelse - i stedet for å samarbeide om å hente inn trioen i tet.

Det ble etter hvert klart at seieren kom til å stå mellom nettopp Scholz, Moreni og Tosatto. Ingen av dem hadde en Tour de France-seier på merittlisten. De to italienerne la seg bak tyskeren de siste par kilometerne.

Matteo Tosatto tok seieren uten nevneverdige problemer etter at han satte inn støtet 1-200 meter før mål. Moreni syklet i mål som andremann og Scholz som tredjemann.

Tosattos seier var ikke overraskende, ettersom han tidligere har vært opptrekker for Alessandro Petacchi og vet hva det handler om i en spurt.

Manuel Quinziato endte på fjerdeplass, 47 sekunder bak, mens Sebastien Hinault var først over streken i gruppen på ti ryttere som kom i mål et drøyt minutt bak Tosatto.

Uendret i teten
Hovedfeltet syklet i mål snaut åtte minutter etter vinneren. Thor Hushovd la seg på hjulet til Robbie McEwen i kampen om de få spurtpoengen som var igjen, men australieren var lite interessert i å spurte og satte dermed Hushovd litt ut av spill.

- Nå er jeg sliten og har lyst på ferie, smilte Thor Hushovd i intervjuet med TV 2 Sporten etterpå.

- Men jeg er utrolig motivert for å vinne på søndag. Det er det som har motivert meg til å komme over fjellene, la han til.

Den gule ledertrøya satt fredag på Oscar Pereiro Sio, og spanjolen kom i mål sammen med sine nærmeste utfordrere til sammenlagttittelen. Stillingen er med andre ord uendret.

Pereiro Sio ligger 12 sekunder foran Carlos Sastre og 30 sekunder foran Floyd Landis. Lørdagens tempoetappe kan bli avgjørende.

Freire trakk seg
Det er for øvrig verdt å merke seg at Oscar Freire ikke stilte til start fredag. Den spanske Rabobank-rytteren lå på andreplass i spurtkonkurransen, men er blitt syk.

Det betyr at Thor Hushovd avanserte til tredjeplass bak Robbie McEwen og Erik Zabel allerede før den 18. etappen startet. Nordmannen er imidlertid sjanseløs på seieren, ettersom Robbie McEwen har en overlegen ledelse.

Australieren er 79 poeng foran Erik Zabel, som er nummer to. Tyskeren har på sin side 15 poengs margin til Hushovd.

Det er 15 spurtpoeng til vinneren av lørdagens tempoetappe og 35 poeng til vinneren av søndagens avslutningsetappe.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere