Hushovd ligger foran skjema

Foto: Thomas Bjørnflaten / SCANPIX

Thor Hushovd spurtet inn til en seier, to 3. plasser og en 4. plass i sesongens første ritt. Han har fått en pangstart på sesongen.

– Jo, dette er bra og mye bedre enn jeg hadde ventet. Alt har fungert fantastisk bra for meg, sa Thor Hushovd til NTB etter 4. plassen på siste etappe i Etoile de Besseges søndag. Han sikret seg poengtrøya i rittet.

Han kjørte også i ledertrøya en stund, men endte på 9. plass sammenlagt etter at et brudd fikk mange minutter på hovedfeltet lørdag. Det viktigste for ham var likevel å få testet spurtegenskapene, og de holdt mål.

– Det jeg er mest fornøyd med disse fem dagene er at jeg er blitt en mye mer stabil spurter enn tidligere. Jeg har utviklet meg ytterligere som spurter, og på fire av etappene var jeg med helt framme i teten, til og med uten å være i noen super form. Det er tilfredsstillende, slo Hushovd fast etter målgangen i Etoile de Besseges, som ble vunnet av franskmannen Laurent Brochard.

I full gang
Nå er Thor Hushovd i full gang med sesongen, men skikkelig kjør blir det ikke før litt lenger ut på våren.

– Det er klassikerne, Tour de France og OL som er hovedmålene for meg i år. Jeg kommer til å satse knallhardt i klassikerne, men i månedsskiftet april/mai har jeg tenkt å legge inn en 14 dagers treningsperiode for å komme i skikkelig form til Touren.

– Da er tanken at jeg skal kjøre meg litt ned, for så å bygge opp en skikkelig formtopp til Tour de France, sa Hushovd til NTB søndag.

Han har åpnet bedre enn han hadde håpet å tro på, og han har fått det positive svaret han ønsket når det gjelder forberedelsene i vinter.

– Jeg har tydeligvis gjort de riktige tingene, for det jeg har prestert denne uken ser bra ut for fortsettelsen, sa Thor Hushovd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.