RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Hushovd løste Garmin-problem

Sist oppdatert:
- Jeg har andre personlige mål for 2011-sesongen, sier Thor Hushovd.

Fra Garmin-Cervélos bli-kjent-samling på Caymanøyene, har verdensmester Thor Hushovd gjentatt budskapet fra tidligere i høst.

Hvor utrolig det enn høres ut: Vinnerskallen fra Grimstad har bestemt seg for å gi opp kampen mot Mark Cavendish.

- Det er helt uproblematisk for meg. Jeg er 32 år nå, og jeg har vunnet to poengtrøyer i Tour de France og flere massespurter. Men det var da. Nå har jeg mine egne mål for 2011-sesongen.

- Det inkluderer et hovedfokus på vårklassikerne. Der ønsker jeg å være svært konkurransedyktig. Jeg ønsker også å kjøre opptrekk for Tyler på de store massespurtene, og ellers bære regnbuetrøya med stolthet i andre ritt som passer meg bedre, forteller Hushovd i et intervju med The Daily Telegraph.

Farrar + Hushovd vs. Cavendish
I klartekst betyr dette at Tyler Farrar står igjen som Garmin-Cervélos kronede sprintkonge. Det er han det skal kjøres for under massesprintene i Tour de France, det er han som skal ta opp kampen mot Cavendish og aller helst vinne lagets første poengtrøye.

Så kan man kanskje si at dette har ligget i kortene lenge, men det er neppe en avgjørelse Hushovd har tatt med lett hjerte.

- Jeg har ikke slått Cav i spurten på lang, lang tid. Den situasjonen kommer ikke til å forandre seg, og jeg finner ikke lenger noen glede i å bli nummer tre, fire, åtte eller hva det blir i massespurtene. Det gir meg ingenting, men i mitt nye lag har vi Tyler Farrar. Han er en av de få i verden som er raske nok til å ta Cavendish. Spesielt dersom han får noe av den støtten Cavendish mottar i sitt lag, forklarer Hushovd.

- Hushovd satte et eksempel
Nordmannen har selvsagt snakket både med Farrar selv og teammanager Jonathan Vaughters om kabalen foran neste sesong.

Stoler du på at Hushovd legger bort ambisjonene om poengtrøya for godt? Delta i debatten via kommentarfeltet under artikkelen!

Trekket om å doble mot Cavendish på de flate etappene, er helt klart av den logiske sorten.

Likevel var amerikaneren spent på hvordan Hushovd og hans seks Cervélo-medhjelpere ville gli inn i miljøet på det nye laget.

- Det var flott å høre Thor snakke slik fra det øyeblikk han ankom treningsleiren, forteller Vaughters til avisen.

- Jeg har hentet en arbeidsgjeng på sju mann fra Cervélo-laget, der Hushovd er den åpenbare lederen, og han opptrådte som et eksempel for de andre, sier Vaughters.

PS! I 2011 kommer Hushovd i all hovedsak til å satse på Paris-Roubaix, etappeseier i Tour de France og å forsvare VM-tittelen i København.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere