Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd lunsjet med Lance før bomben smalt

Thor Hushovd og Lance Armstrong spiste lunsj sammen i Frankrike tirsdag.

Det har lenge vært kjent at Thor Hushovd og Lance Armstrong er venner. Hushovd var svært sentral da amerikaneren kom til Oslo og showrittet Oslo Grand Prix i 2009.

Hushovd har også flere ganger offentlig støttet amerikaneren, også etter at det har stormet rundt den sjudoble Tour de France-vinneren.

Selv har Hushovd hardnakket stått på at han er en ekte antidopingforkjemper, men de siste årene har han ved et par anledninger kommet i noen uheldige situasjoner knyttet til ryttere rundt han.

Blant annet har han nektet å svare på spørsmål om han stoler på Lance Armstrong.

De to har åpenbart fremdeles kontakt.

Tirsdag formiddag la nemlig Lance Armstrong ut følgende beskjed på Twitter.

- Har en fantastisk lunsj sammen med Thor Hushovd og familiene våre her i Frankrike. Godt å ta igjen det tapte, skriver han.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Bomben smalt onsdag
Etter at saken smalt i Washington Post, onsdag kveld norsk tid, har det kommet en rekke forskjellige uttalelser.

Det internasjonale sykkelforbundet UCI, skriver i en uttalelse at de ikke var kjent med anklagene fra USADA. Videre heter det at de vil overvåke situasjonen nøye.

Forbundet uttrykte sin lettelse da den føderale saken mot Armstrong ble henlagt for fire måneder siden.

Armstrong på sin side har kommet med sine sedvanlige uttalelser, som ligner ting han har sagt før.

Han spiller på at han aldri har testet positivt, at han har hatt en jevn prestasjon, angriper andres troverdighet og spiller på «misbruk av skattebetalernes penger».

Cyclingnews gjengir hovedinnholdet av brevet på sine sider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Her kan du lese hele brevet fra USADA (ekstern lenke)!

Disse er målet
Følgende personer i målet for saken som er tatt ut av USADA
Johan Bruyneel (team sjef)
Dr. Pedro Celaya (laglege, jobber nå i RadioShack)
Dr Luis Garcia del Moral (laglege)
Dr Michele Ferrari (konsulterende lege)Pepe Marti (lagtrener)
Lance Armstrong (rytter)

Dette er bevisene
De fleste bevisene og anklagene mot de seks er de samme. Forskjellen er at Armstrong på toppen av det hele anklages for doping bruk.

Bevisene her hentet inn i følgende perioder. US Postal-perioden (1996-2004), Discovery Channel-perioden (2005-2007), Astana-perioden (2009) og RadioShack-perioden (2010).

Bevisene er innhentet etter avhør av ryttere fra samtlige perioder. Armstrong er den eneste rytteren som har nektet å møte til høring.

En lang rekke ulovlige preparater og metoder skal være brukt. Vi nevner i fleng: EPO, blodoverføringer (bloddoping), testosteron, vekst hormoner, kortison, saltvann og plasma infusjoner.

Alle de anklagede har brutt følgende regler: Oppbevaring av forbudte stoffer, handel med forbudte stoffer, administrasjon, eller forsøk av administrasjon, av forbudte stoffer, assistering, oppmuntring, hjelp, støtte, dekke over brudd på dopingreglene og under skjerpende omstendigheter forsvare bruken over standard straff.

På toppen av dette er altså Armstrong tiltalt for brudd og/eller forsøk på brudd av disse lovbruddene.

USADA påstår at det har vært en konspirasjon for å dekke over lagenes dopingbruk gjennom falske uttalelser, uttalelser til media og falske vitnesbyrd under ed i søksmål.

Noe er foreldet
Forsøk på å påvirke, diskreditere, true til stillhet og gjengjeldelse mot vitner.

Videre står det at flere av lovbruddene er begått for mer enn åtte år siden. Da er saken foreldet, men USADA fastholder at alle de anklagede tok del i de samme lovbruddene for under åtte år siden.

Alle de anklagede har muligheten til å gi skriftlig tilsvar innen ti dager og et panel vil bestemme om det er nok bevis til å ta videre aksjon.

De har også rett på en høring og dette bør skje før november 2012.

Reklame

Påskeegg 2021: Dette er våre favoritter

Kommentarer til denne saken