*Nettavisen* Sport.

Hushovd med Cervélo-slakt

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Det var skikkelig dårlig, sier Hushovd om lagarbeidet.

18.07.10 12:49

13 etapper ut i årets Tour de France, er den grønne poengtrøya tilsynelatende utenfor rekkevidde for Thor Hushovd. Mot Paris gjenstår det nå kun sporadiske sjanser på innlagte spurter, i tillegg til to rene spurtetapper – der nordmannen etter alt å dømme kommer til kort.

Det er nok mange årsaker til at Cervélo-kapteinen ikke har toppfarten inne. Oppkjøringen var vond, kragebeinsbruddet har satt ham tilbake og spurtgrunnlaget er dermed ikke det beste.

I tillegg fungerer Cervélo-mannskapet åpenbart ikke slik det skal.

Isolert som vanlig
Hushovd har hele veien tatt hovedparten av skylden selv og fremhevet lagkameratenes innsats på de første 12 etappene.

Ifølge TV2 hadde Cervélo-laget et oppklaringsmøtet torsdag kveld. Der skal Hushovd ha etterspurt to mann inn på oppløpet i Revel, dersom lagkameratene kom seg over Saint Ferréol-klatringen noen kilometer før mål.

Les også: Her ryker trøya - igjen

I løpet av utforkjøringen mot mål lå Grimstad-rytteren i pole position. Og som vanlig lå han der helt isolert og alene.

Da konkurrenter som Gerald Ciolek, Edvald Boasson Hagen, Alessandro Petacchi, José Joaquin Rojas og Mark Cavendish klarte å kjøre seg opp til Hushovds gruppe – hadde flesteparten av dem med seg hjelperyttere.

- Dette var altfor dårlig
Cervélo-kapteinen fant aldri toppfarten under spurten og endte på en skuffende 8.-plass. Dermed måtte han gi fra seg trøya han jobbet så hardt for å klore til seg igjen under torsdagens etappe.

Etter målgangen i Revel sprakk det for første gang for den ambisiøse 32-åringen.

Edvald Boasson Hagen: - Han bør få mer hjelp

- Hva synes du om hjelpen du fikk fra laget i dag? spurte TV2.

- Det var skikkelig dårlig.

- Hva er det som ikke stemmer?

- Det må du spørre de andre om. De kommer trillende her etter hvert. Jeg tror de vet det, de også. At dette var altfor dårlig, svarte Hushovd.

Få sjanser igjen
Om oppklaringsmøtet mellom ham og sportsdirektør Jean-Paul van Poppel, svarte nordmannen følgende:

- Det har ikke noe å si for det som skjedde i dag. En kan snakke så mye en vil, men det er mot slutten jeg trenger dem (hjelperytterne). Jeg skulle gjerne hatt de andre rundt meg, men jeg har rotet det til for mye selv også. Jeg fortjener å miste trøya og nå blir det vanskelig å ta den tilbake.

- Hvorfor det?

- Fordi jeg har lest løypeprofilen, svarte nordmannen og forsvant inn i bussen.

Det har procycling.no gjort også. Hushovd har muligheten til å knappe inn på Petacchi under to innlagte spurter søndag. Under mandagens etappe venter i beste fall én spurt, dersom ikke et tidlig brudd blokkerer den.

Resignert
Tirsdagens etappe er sjanseløs for nordmannen, mens det er hviledag onsdag. Torsdagens etappe gir til nød en innlagt spurt, men sjansen for at det går et tidlig brudd på etappen er overhengende stor.

Deretter venter den flate etappen mot Bordeaux. Der vil Hushovd slite med å få full pott under både innlagte spurter og finalen. I tillegg venter sjarmøretappen mot Champs Élysées søndag.

Les også: Alt du trenger til Tour de France

Nok en etappe som favoriserer Mark Cavendish og Alessandro Petacchi.

- Jeg klarer ikke spurte med de beste. Det er klart det er skuffende, fortalte Hushovd.

- Hva skyldes det?

- Jeg har ikke peiling. Jeg har ikke spruten i beina, svarte Hushovd resignert.

Cervélo-ledelsen fornøyd
Sportsdirektør Jean Paul van Poppel har oppgaven med å balansere laget til både Hushovd og Carlos Sastres beste. Cervélo har tidligere uttalt at nordmannen, med unntak av to ryttere, har frie tøyler på spurtetappene.

Etter den 13.-etappen uttalte den tidligere storsprinteren at han var fornøyd med planen laget hadde lagt opp til og gjennomføringen av den.

- Planen fungerte godt i dag. Foran en den siste klatringen, forsøkte vi å sprenge feltet med Andreas Klier. Dessverre ble ikke tempoet høyt nok. Vi vet at det blir vanskelig dersom vi ankommer massespurten sammen med konkurrentene våre.

- Det er fremdeles bare to poeng som skiller. Nå kommer fjellene og Thor er i godt slag, avsluttet han.

Hva synes du om hjelpen Thor Hushovd mottar i årets Tour de France? Delta i debatten i kommentarfeltet under artikkelen!

Alt du trenger til Tour de France!
Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

2055–0

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.