*Nettavisen* Sport.

Hushovd med topplassering

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

- Holder han formen får han den beste klassikerperioden noen gang.

11.03.13 19:28

Thor Hushovd slo til med niendeplass på dagens knallharde etappe av Tirreno-Adriatico.

Nordmannen er for alvor tilbake etter sykdom og parkerte blant annet sammenlagtkanonen Christopher Froome på dagens kuperte etappe.

Christopher Froome mistet sammenlagtledelsen da han gikk tom for krefter med 15 kilometer til mål. Han har 34 sekunder å hente inn på Nibali på morgendagens tempoetappe.

Ingen stoppet slovaken fra Cannondale-laget på den sjette etappen av Tirreno-Adriatico. 22-åringe Sagan tok med det sin tredje etappeseier i Tirreno-Adriatico til nå i karrieren.

- Topp fem på verstinglista
Lars Petter Nordhaug sykler også Tirreno-Adriatico. Han hadde ikke en like god avslutning som Hushovd på dagens etappe.

- Det var topp fem verste ritt jeg har syklet. Det er kult hvis man er sterk, men et helvete hvis man er i dårlig form. Jeg følte meg bedre i dag enn i går. Jeg var med de foran til det var fire mil igjen, men da stoppet det helt opp. Men jeg koste meg veldig med å observere hvilken sinnsyk form Hushovd er i, sier Nordhaug til procycling.no

Klikk på bildet for å forstørre.

- Hva kan Hushovd gjøre i Milano – Sanremo og resten av klassikersesongen?

-Klarer han å holde formen, eller løfte den ytterligere, får han den beste klassikerperioden noen gang.

- Ekstremt glad
Vincenzo Nibali knep andreplassen og tok med det over sammenlagtledelsen i løpet.

- Jeg er ekstremt glad for resultatet på dagens etappe. Men det kommer til å bli vanskelig å beholde trøyen på morgendagens etappe, uttalte Nibali etter målgang.

Resultater 6. etappe:
1.Peter Sagan (Svk) Cannondale Pro Cycling 05:45:17
2.Vincenzo Nibali (Ita) Astana Pro Team 00:02
3.Joaquim Rodriguez Oliver (Spa) Katusha st
4.Mauro Santambrogio (Ita) Vini Fantini-Selle Italia 00:44
5.Samuel Sanchez Gonzalez (Spa) Euskaltel-Euskadi st
6.Christopher Horner (USA) RadioShack Leopard st
7.Alberto Contador Velasco (Spa) Team Saxo-Tinkoff st
8.Jurgen Roelandts (Bel) Lotto Belisol 00:50
9.Thor Hushovd (Nor) BMC Racing Team st
10.Simon Geschke (Ger) Team Argos-Shimano st

Slik gikk det til:
Det var et forferdelig vær da rytterne startet dagens 209 kilometer lange etappe med start og mål i Porto Sant`Elpido. Etappen ble beskrevet som lettkupert. Men med en utfordrende stigning med det klingene navnet Sant`elpido a Mare, med opp mot 30 prosent stigning, ble det store avstander i feltet.

Mark Cavendish og Andy Schleck var blant rytterne som sto av på etappen.

Les mer: Superstjerner brøt Tirreno-Adriatico

Et brudd på 16 mann fikk en luke til hovedfeltet, men Team Sky tok ingen sjanser og bruddet fikk ingen stor avstand til feltet. Med målet i sikte tok Cannondale-laget ansvar for Peter Sagan, seiersmaskinen i laget.

Avstanden mellom de syv gjenværende i bruddet og feltet da de passerte målstreken 28 km målgang var på drøye to minutter.

Damiano Cunego var for andre dagen på rad representert i bruddet preget av italienske ryttere.

Avstanden til bruddet falt rask da de lysegrønne rytterne i Cannondale laget. Med feltet pustende i nakken tok det ikke lang tid før Tom Dumoulin fra Team Argos-Shimano støtet i frontgruppen. Han fikk raskt en luke til bruddkameratene, men var aldri en reel trussel for feltet.

Benat Intxausti fra Moviestar støtet seg opp til Dumoulin med 18 kilometer til mål.

Omega Pharma-Quickstep bidro i fronten av feltet da de nærmet seg dagens siste utfordring: Marerittbakken med 30 prosent. Med 15 kilometer til mål fra toppen av bakken, prøvde fjorårsvinneren Vincenzo Nibali og Samuel Sanchez å få avstand til sammenlagtlederen Christopher Froome. Peter Sagan klatret bra og klarte å hente Sanchez og Nibale, som sammen med Intxausti dannet en trio i front.

Christopher Froome og hans Team Sky hadde ingen god dag på jobben, og mistet mye tid opp bakken. Han klarte heller ikke å følge gruppen med Alberto Contador som jaget de fire i fronten.

Sagan og Nibali støtet med drøye ti kilometer til mål, og de tidligere lagkameratene fikk raskt en luke til resten.

Joaquin Rodriguez fra Katjusja støtet fra gruppen til Contador, og fikk kontakt med duoen på toppen av dagens siste bakke, 9,8 kilometer fra linjen.

Froome fikk etter hvert kontakt med en gruppe med rundt ti ryttere. Men var 51 sekunder bak teten med seks kilometer til mål. Cadel Evans fra BMC-laget satt i samme gruppe.

Trioen i tet jobbet godt sammen, og økte hele veien inn til mål. Men da Peter Sagan støtet til med 200 meter til mål var det ingen som kunne målet seg. Nibali tok andreplassen og plukket med seg verdifulle bonussekunder.

Gruppen til Froome og Evans kom i mål 49 sekunder bak Sagan.

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.