Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd mistet ledertrøyen i Arctic Race

Tysk spurt-skrell på tredje etappe.

STOKMARKNES/OSLO (procycling.no): Med fare for å pådra seg mistanke om favorisering var avslutningen av Arctic Races tredje etappe lagt i slakt oppoverbakke.

Det er et yndet oppløp for rittets utnevnte ambassadør Thor Hushovd, men da spurten gikk i Stokmarknes var det Nikias Arndt (Argos-Shimano) som hadde mest krutt i beina.

Etter en godt opptrekk fra lagkameratene vant tyske Arndt den jevne spurten foran Kenny van Hummel og Barry Markus (Vacansoleil-DCM).

- Det var veldig hardt i dag. Jeg fikk et perfekt opptrekk. Vi hadde en plan for finalen, men på grunn av vinden endret vi planen like før spurten. Laget var utrolig sterke i dag, sier etappevinner Arndt.

Hushovd ble til slutt femtemann og mister dermed ledelsen sammenlagt til van Hummel. BMC-laget gjorde en stor jobb med å hente i dagens brudd og da spurten gikk satt Hushovd uten noen lagkamerater rundt seg.

- Det var kaotisk. Etter all jobben laget gjorde i dag, hadde jeg ikke forventet å ha noen der, sier en skuffet Hushovd til TV2 etter etappen.

På fredagens etappe til Svolvær tok Hushovd over sammenlagtledelsen fra van Hummel – vinner av første etappe – men nå er altså nederlenderen tilbake i den blå ledertrøyen før søndagens avsluttende etappe.

- Da slipper vi å jobbe i morgen, konstaterte Hushovd.

To norske i brudd spennende
Den tredje etappen – 201.5 kilometer fra Svolvær til Stokmarknes - forløp nokså oppskriftsmessig med et brudd som fikk gå, før hovedfeltet hentet dem inn i tide til å ordne en massespurt.

Sven Erik Bystrøm (Øster Hus-Ridley) og Sondre Hurum (OneCo) var de to norske som kom av gårde i brudd.

Der fikk de selskap av Mikhail Ignatiev, Timofey Kritskyi (Katjusja), Tony Hurel (Europcar), Louis Verhelst (Cofidis), Fabien Bacquet (BigMat) og Matthias Friedemann (Champion System).

De syv i front delte broderlig på føringene, men så aldri ut til å holde unna for hovedfeltet. Hushovds BMC, Vancansoleil med van Hummel og Plussbank-BMC med Sondre Holst Enger gjorde det de kunne for å holde bruddet på håndterbar avstand.

Bystrøm-angrep
Med ti kilometer igjen hadde bruddet gått opp i limingen, og den unge nordmannen Bystrøm støtet fra front. Bare russiske Kritskyi klarte å holde følge.

Men duoen ble innhentet av hovedfeltet like etter. Vinden blåste sterkt på slutten av etappen og idet feltet krysset Stokmarknes-bruen – en kort, men kort stigning – angrep Cammaerts (Cofidis) med Sep Vanmarcke på hjul.

Vegard Robinson Bugge prøvde seg også med et støt på slutten, men da to kilometer gjensto hadde BMC innhentet samtlige.

Men det var Argos-Shimano som hadde det beste opptrekket og førte Arndt i perfekt posisjon før spurten.

HTML EMBED

Kommentarer til denne saken