RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
(EPA/Scanpix)

Hushovd mot Cavendish på Karl Johan?

Sist oppdatert:
Oslo Grand Prix har store navn på blokka.

I fjor var Lance Armstrong det største trekkplasteret da Thor Hushovd med venner laget sykkelfest i Oslos gater.

Gabriel Rasch, Heinrich Haussler, Jeremy Hunt, Brett Lancaster, Jens Voigt, Kurt Asle Arvesen, Stuart O’Grady, Franco Pellizotti og Philippe Gilbert dukket opp og bidro samtidig til både oppmerksomhet og penger til kreftsaken.

- Hvordan skal dere toppe dette denne gangen, Harald Tiedemann Hansen?

- Det tror jeg nok blir litt vanskelig. Vi føler at det tok litt av i fjor, i forhold til det vi hadde regnet med. Lance er jo nærmest som en rockestjerne å regne. Selv om både lyst og ambisjoner ligger på samme nivå, får det en annen effekt med Armstrong. Både foredraget hans dagen etter og forholdet hans til Radiumhospitalet. Det får vi ikke til i år, men rammen rundt det, løypa og opplegget blir det samme, forteller sykkelpresidenten til procycling.no.

King Cav
Det er likevel én mann som kan få publikum til å glede seg minst like mye som de gjorde til Lance Armstrongs besøk: Munn- og fotrappe Mark Cavendish.

- Kommer Cavendish?

- Han er en av dem vi har tenkt å jobbe med. Cavendish er den fremste utfordreren til Thor og kommer til å være det i Tour de France, også. Samtidig er han en av mange aktører. Vi ønsker oss de beste proffene. Flere av dem som dukket opp i fjor kom litt i skyggen av Lance. Blant annet hadde vi Philippe Gilbert her, og han har gjort det relativt skarpt denne sesongen, minner Tiedemann om.

Procycling.no er kjent med at Thor Hushovd også jobber med navn som Tom Boonen, Fabian Cancellara, Robbie McEwen, Fränk og Andy Schleck.

Syv norske proffer på plass
Datoen 10. august er valgt med tanke på at også alle de norske utenlandsproffene skal være på plass. I fjor var for eksempel Edvald Boasson Hagen opptatt med ENECO Tour under arrangementet, denne gangen vil han, Kurt Asle Arvesen, Lars Petter Nordhaug (alle Team Sky), Frederik Wilmann (Skil-Shimano), Alexander Kristoff (BMC Racing) og Gabriel Rasch (Cervélo TestTeam) dukke opp.

De får sikkert lov å ta med en lagkamerat eller to også.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

FOLKEFEST: Både små og store møtte opp da Thor Hushovd viste fram den grønne poengtrøya under fjorårets Oslo GP.
FOLKEFEST: Både små og store møtte opp da Thor Hushovd viste fram den grønne poengtrøya under fjorårets Oslo GP.

- Det blir ikke noe dårligere startfelt i år. Thor nyter stor tillit i den internasjonale sykkelverden, og jeg er trygg på at han får med seg en rekke toppryttere, sier Tiedemann.

- Er det noen spesielle du ønsker å ha med?

- Jeg tar gjerne han i den gule trøya, jeg.

- Contador?

- Ja, vi kommer nok til å gjøre et forsøk på ham også. Vi ønsker å knytte til oss flere av dem som gjør det godt under Tour de France.

Penger til Kreftforeningen
Dermed er lista lagt. Men sykkelfesten handler ikke bare om de som tjener gode penger på sykkelsporten. Det handler også om folk med større utfordringer i hverdagen.

- Det er et todelt arrangement. For sykkelsportens del er det viktig å vise fram rytterne, og det gleder meg spesielt at vi klarer å få alle de norske proffene sammen. Det er stort sett NM og Oslo Grand Prix som lyktes med å få til det.

- I tillegg er vi jo forespurt av Thor Hushovd til å bidra til hans hjertesak som er Kreftforeningen. Det ønsker vi selvsagt å bidra til. Og så får vi i tillegg litt action i Oslos gater, lover sykkelpresidenten.

PS! I fjor samlet arrangementet inn 250.000 kroner til Kreftforeningen.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere