RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd og co. verdens beste

Foto: AP/SCANPIX
En snau måned før Tour de France rankes Thor Hushovds Cervelo TestTeam som verdens beste sykkellag.

En sterk vårsesong, blant annet med flere fine Hushovd-triumfer, har sørget for det. Rankingen er Det internasjonale sykkelforbundets offisielle.

– Vi er henrykte over suksessen rytterne har hatt i de første fem månedene av lagets eksistens, sier Cervelos medeier Gerard Vroomen.

I tillegg til Hushovd, sykler også Gabriel Rasch for Cervelo.

Boasson Hagen nummer fire
Bak laget til Hushovd og sammenlagtkaptein Carlos Sastre – med 608 rankingpoeng – finner vi Caisse d’Epargne (571 poeng) og Quick Step (558). Sistnevnte ledet rankingen gjennom klassikersesongen, men Sastres solide innsats i Giro d’Italia er blant det som har løftet Cervelo til topps.

Edvald Boasson Hagen har vært vårens stjerneskudd i norsk idrett, og hans Team Columbia har tatt en rekke seirer i vårsesongen. De har kommet ved blant andre nordmannen selv og hans lagkamerat Mark Cavendish. Men likevel er de bare nummer fire.

Den fjerde nordmannen i syklingens proffverden, Kurt Asle Arvesen, må finne seg i å være dårligst av de «norske» lagene med sjuendeplass.

Norge nummer sju i verden
Astana blir av mange beskrevet som et drømmelag – men Lance Armstrong, Alberto Contador og resten må foreløpig finne seg i å være langt bak, på åttendeplass med 445 poeng.

Giro-vinner Denis Mentsjov leder den individuelle rankingen. Her er Thor Hushovd beste nordmann på 13. plass, mens Edvald Boasson Hagen er nummer 24. Norge er rangert som sjuende beste nasjon, foran store sykkelnasjoner som Nederland og Frankrike.

(ANB)

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere