På søndag sesongåpner Thor Hushovd i Tour of Qatar.

Rittet går over seks etapper hvor fem av dem er fellesstarter og en av dem er lagtempo.

Les også:Kaggestad bekymret for Hushovds OL-form

Sesongåpningen blir også Hushovds første ritt i BMC-trøyen.

- Jeg har ikke de veldig store målene. Hovedmålet er å få løpsfølelsen og fart i beina, sier nordmannen til NRK.no.

- Veldig fornøyd om det blir en etappeseier
Formen er naturlig nok ikke på topp i februar, men etter en vellykket treningsleir med resten av laget våger Hushovd allikevel å drømme om en triumf i åpningsrittet.

- Men når jeg først drar så langt, så har jeg jo lyst til å vinne en etappe. Kommer jeg hjem med en etappe i kofferten, så er jeg veldig godt fornøyd, legger han til.

Tidligere denne uken gikk Gabriel Rasch ut og fortalte procycling.no at en etappeseier er noe han også kunne tenke seg.

Les også:- Jeg kan vinne en etappe

FDJ-rytteren håper også å markere seg i sammendraget i rittet som oftest blir avgjort i sidevinden.

I motsetning til Rasch trenger ikke Hushovd å overbevise laget hva han er god for med sterk kjøring i Qatar. Han gleder seg til å starte et nytt kapitel i karrieren.

- Det blir all right å komme i gang med ny sesong og spennende å kjøre det første løpet med det nye laget mitt. Det blir veldig artig. Så er det selvfølgelig alltid spennende å begynne en ny sesong og se hvor nivået ligger hos konkurrentene, forklarer Hushovd.

Tre nordmenn møter tøff motstand
I tillegg til Hushovd og Rasch kjører også Alexander Kristoff Tour of Qatar. Katjusja-rytteren skulle egentlig kjørt endagsrittene på Mallorca neste uke, men ble kalt inn på Katjusjas Qatar-lag da Alexander Porsev fikk problemer med passet.

De norske rytterne skal få bryne seg på tøff konkurranse. Sterke ryttere som Mark Cavendish, Andrea Guardini, Tyler Farrar, Denis Galimzyanov, Tom Boonen, Francesco Chicchi, Fabian Cancellara, Peter Sagan, Philippe Gilbert og John Degenkolb deltar i rittet.

Tour of Qatar sendes på Eurosport 2 og TV2 Sport, mens du får fyldige rapporter og reaksjoner på procycling.no.