Etter en skadefylt vårkampanje var Heinrich Haussler endelig tilbake på sykkelen i Tour of California. Dessverre for tyskeren måtte han stå av rittet alt på den femte etappen, da kneet hans fremdeles stakk kjepper i hjulene for spurt- og klassikerspesialisten.

På grunn av skaden dro Haussler tilbake til Europa på torsdag for å få kneet sjekket ved en klinikk i sveitsiske Basel.

Ulykken skjedde når Haussler var på vei hjem fra en fest i Freiburg, lørdag kveld. Politiet tok han inn for avhør og blodprøvene viste at han hadde mer alkohol i blodet enn hva som er tillatt etter tysk lov.

- Jeg vil si unnskyld til alle mine lagkamerater og hele Cervélo Test Team, og da spesielt til våre fans og samarbeidspartnere. Jeg var ekstremt skuffet over min tidlige retur fra Tour of California. På grunn av kneproblemene trengte jeg en avkobling, men det er selvsagt ingen unnskyldning for min oppførsel. Det var uansvarlig og uprofesjonelt, og jeg angrer dypt, forteller Haussler i en pressemelding.

Cervélo Test Team aksepterer ikke oppførselen hans, og har full tillit til at tyske myndigheter tar de nødvendige skritt. På samme tid vil laget jobbe sammen med Haussler for å være sikre på at han forstår konsekvensene. Dette for å sikre at han oppfører seg som han skal i fremtiden.

Saken kommer opp i kjølvannet av et større intervju med Procycling Magazine der Haussler forteller om sin ville fortid. Han festet hardt og hyppig, og fortalte til og med at han hadde vært på byen til langt ut på morgenen, dagen før han vant en etappe i Spania rundt i 2005.

26-åringen understreket i det samme intervjuet at han hadde skjerpet seg, og lagt opp livsstilen sin. Lørdagens hendelse kan i så fall sies å være et lite tilbakefall.

Vil du vinne en tur til Tour de France?Svar på spørsmålet under!

2015-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!

Følg oss på Facebook og Twitter!