Hushovd-rival «utestenges» fra VM

Foto: (Sirotti)

Det italienske forbundet går drastisk til verks mot egne dopingsyndere.

18.06.11 13:31

Det er liten tvil om at Italia er en av nasjonene som kan betegnes som dopingverstinger.

Den stolte sykkelnasjonen har opplevd at den ene italienske sykkelhelten etter den andre har vært involvert i dopingskandaler.

Får ikke delta i mesterskap
Nå har det italienske sykkelforbundet fått nok. Derfor har de vedtatt at alle italienske ryttere som har en dopingdom på samvittigheten hverken får delta i det nasjonale mesterskapet eller får lov til å representere støvellandet i internasjonale mesterskap.

I slutten av mai omtalte procycling.no den nye regelen, men da var det bare et forslag.

Nå er det vedtatt, noe som fører til at stjerneryttere om Ivan Basso, Danilo Di Luca og Emanuelle Sella må se det italienske mesterskapet fra sofakroken.

Kanskje enda mer alvorlig er det at regelen betyr at Alessandro Petacchi, som spurtslo Mark Cavendish på den første etappen i årets Giro d’Italia, ikke får lov til å delta i VM i København.

Bettini må fokusere på talentene
Den rutinerte Lampre-syklisten testet positivt på astmamiddelet salbutamol i 2007. Dermed får Hushovd en rival mindre å bekymre seg for i VM.

- Det er en veldig hard og restriktiv bestemmelse. Jeg kommer garantert til å savne noen viktige ryttere, men jeg aksepterer regelen. Det betyr at jeg i enda større grad kommer til å konsentrere meg om de unge talentene vi har, var landslagssjef Paolo Bettinis kommentar til den nye regelen.

Det meldes at Danilo Di Luca kommer til å anke avgjørelsen i et siste desperat forsøk på å få stille til start i det italienske mesterskapet.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.