*Nettavisen* Sport.

Hushovd roser ungguttene

Foto: Per Bendiksen

- De andre guttene kjørte kjempebra, sier Thor Hushovd.

18.08.13 00:29

STAVANGER (procycling.no): Det ble langt i fra noen seier for Norge under lagtempoen i Tour des Fjords lørdag kveld.

Gjennom en teknisk 24 kilometer lang løype førte Thor Hushovd ungguttene inn til tiden 30.25.

Det holdt til en 14. plass, 2.03 bak vinnerlaget Katjusja.

- Det er alltid tungt med lagtempo. De andre gutta kjørte kjempebra. De har jo ikke noe å kjøre for og to av dem kjører på vanlig sykkel. Det er vanskelig, sier Hushovd til procycling.no mens han skifter etter etappen.

Den norske mesteren hadde sympati for sine unge lagkamerater, som gjorde det de kunne for å holde følge med Hushovd i den raske og vindfulle løypen.

- Det var en kjapp løype, med en del medvind, så det gikk fort. Det var litt teknisk inne byen, men det er veldig kult med en sånn målgang, sier Hushovd – som forrige uke gikk til topps i Arctic Race of Norway.

Med tiden 28:22 gikk altså russiske Katjusja, med norske Alexander Kristoff på laget, seirende ut av tredje etappe av Tour des Fjords. Det betyr at Sergey Chernetskiy beholder den gule ledertrøyen.

Vil avslutte med stil
Den 23 år gamle russeren leder trygt før den avsluttende etappen søndag. 183 kilometer fra Egersund til Stavanger er siste hinder i det norske etapperittet.

Der vil seiersløse Hushovd nok en gang måle krefter mot lokalgutt Kristoff, som vant etappen til Forsand lørdag formiddag.

- Formen er langt fra som i forrige uke. Det har vært mye i det siste, så jeg får skaffe overskudd. I morgen blir det å prøve på seieren, men vi får ta det som det kommer, avslutter Hushovd.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag