Hushovd sesongdebuterer i Argentina

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)

Varmen og tidsforskjellen kan by på problemer.

20.01.13 21:53

- Han kjører Tour de San Luis for treningens skyld, sier Atle Kvålsvoll til procycling.no.

Hushovd hadde et trøblete fjorår. Sykdom ødela, og det siste rittet han kjørte var Polen rundt i juli.

«Oksen fra Grimstad» har aldri hatt en lengre pause fra ritt i sin profesjonelle karriere. Det er den viktigste grunnen til at Hushovd starter sesongen i morgen.

- Han kjører rittet for å få fart på pedalene og komme i konkurransemodus. Det er viktig at han får tilbake følelsen av å sitte i felt og kjøre ritt, forklarer Kvålsvoll.

Del av klassikerplanen
Hushovd gjorde det tidligere i år kjent at Tour de France ikke er et mål. Det er derimot klassikerne, og treneren til Hushovd forteller at jobben med å bygge opp formen starter i Argentina, med Tour de San Luis.

35-åringen har ikke noen konkrete ambisjoner om å sykle inn gode plasseringer i Argentina.

- Han har ikke sett seg ut noen etapper han vil prestere på. Men får han muligheten til et godt resultat vil han prøve å gripe den, sier treneren.

Akklimatisert i Argentina
Grimstadværingen reiste til Sør-Amerika for sju dager siden, for å akklimatisere seg best mulig til rittet.

- Varmen og tidsforskjellen er en prøvelse. Særlig varmen er utfordrende for sørlendingen, men han er klar for rittet, og gleder seg til å konkurrere igjen, forteller trønderen.

Også treneren ser fram til å se rytteren sin i aksjon.

- Jeg er spent på hvordan det går, særlig etter alle problemene vi hadde i fjor. Da var det hele veien en kamp for å få tilbake formen for Hushovd. Forhåpentligvis kan han være på rett vei allerede fra første ritt i år, avslutter Kvålsvoll.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.