*Nettavisen* Sport.

Hushovd sist igjen

Foto: Tim de Waele (@TDWSport.com)

Men nordmannen hylles av sportsdirektøren.

En tøff avslutning på toppen av La Carolina ventet Tour de San Luis-feltet på fredagens etappe. Klatrefesten ble vunnet av Emmanuel Guevara fra det lokale Somos Todos-laget.

Mindre hyggelig var det kanskje at Thor Hushovd kom inn som sistemann nok en gang. Årsaken var nok at nordmannen utførte rollen som hjelperytter for BMC-lagkamerat Tejey Van Garderen. Amerikaneren ligger som nummer to i sammendraget før siste etappe søndag, 15 sekunder bak argentinske Daniel Diaz.

Les også: Hushovd nekter å ta oppgjør med Armstrong

- Lagarbeidet var perfekt i dag, sier sportsdirektør på BMC John Lelangue, som med glede fikk se Van Garderen i perfekt posisjon før siste stigning.

- Alle på laget gjorde en skikkelig jobb for Tejey, spesielt Thor Hushovd og Manuel Quinziato gjorde en fantastisk jobb, sier en optimistisk Lelangue foran rittet avsluttende etappe.

Kjemper seg tilbake
Tour de San Luis er Hushovds første ritt siden Tour de Pologne i fjor sommer. Nordmannen innledet rittet med en oppmuntrende åttende plass på åpningsetappen til Villa Mercedes. Etappen til Mirador del Potrero ble mindre oppløftende da et mislykket bruddforsøk tappet Hushovd for krefter og medførte at nordmannen signerte ut resultatlisten. Som sistemann i mål havnet han 37.12 bak vinnende Alex Deniz fra Brasil.

I 2012 opplevde Hushovd et sykdomsmareritt. Etter en mislykket klassikersesong på våren dro Grimstad-syklisten til Giro d’Italia. Allerede på den sjette etappen til Porto St’Elpido måtte nordmannen bryte rittet. Etter møysommelige undersøkelser på et laboratorium i Salt Lake City, ble det kjent at Hushovd led av et virus og en muskelbetennelse. Plagene medførte at 35-åringen måtte stå over både Tour de France og OL i London.

Etter en tre måneder lang pause fra sykkelsetet, startet Hushovd oppkjøringen til årets sesong fire uker tidligere enn vanlig. Årets første, store mål er som vanlig Paris-Roubaix.

Les også: Sjekk Hushovds rittprogram for 2013

Annonsebilag