RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd-sjef dras inn i Armstrong-saken

Foto: Tim de Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Gjorde business med Hein Verbruggen året før han ble amerikansk sykkelpresident.

Natt til fredag norsk tid, skal Lance Armstrong fortelle en hel verden hva han holdt på med i det fallerte sykkellaget US Postal i «glansperioden»:

- Jeg la alle kortene på bordet, og når det det blir sendt, kan folk selv avgjøre hva de synes, har Armstrong skrevet i en tekstmelding til nyhetsbyrået AP.

Tidligere denne uka skrev både New York Times og Wall Street Journal at Armstrong kan bli en del av et varslersøksmål Floyd Landis leverte inn i 2010.

Varslersak til besvær
Wall Street Journal skrev at det amerikanske justisdepartementet vil bruke søksmålet til å kreve sponsormidler tilbake fra 41-åringen. Kravet kan være i størrelsesorden av 100 millioner dollar i lønn og bonuser i løpet av hele US Postal-perioden.

New York Times skrev at Armstrong selv kan bli en del av det, og benytte det til å ramme sykkeltopper. Blant navnene som er nevnt er tidligere UCI-president Hein Verbruggen og US Postal-eier Thomas Weisel.

Landis beskylder Weisel, Armstrong og flere andre personer for å ha visst om dopingen i US Postal-laget. Dersom det stemmer, og laget brøt mot antidopingklausulene i kontraktene, kan det dreie seg om økonomisk svindel med postvesenets statlige midler.

Les også: Armstrong kan vitne mot sykkeltopper

Nå viser det seg at også Jim Ochowicz (nåværende generalmanager i BMC Racing) kan bli dratt inn i saken.

- Gjorde business med Verbruggen
The Wall Street Journal skriver torsdag at Weisel og BMC Racing-sjef Jim Ochowicz hadde businessrelasjoner til Hein Verbruggen da han satt som president i det internasjonale sykkelforbundet.

Avisen skriver at duoen tok seg av investeringer på vegne av Verbruggen mellom 1999 og 2004. Nederlenderen har tidligere uttalt at han «aldri har hatt forretningsforbindelser til Weisel».

Ochowicz skal ha vært megler for Thomas Weisel Partners i 2001, og blant annet tatt med seg Verbruggen som kunde inn i firmaet. Året etter ble Ochowicz president i det amerikanske sykkelforbundet.

- Det var ikke noe «hanky-panky» som skjedde der, siteres Ochowicz på i The Wall Street journal mens han hevder at Weisel ikke hadde tilgang til Verbruggens konti. Den tidligere sykkelpresidenten innrømmet på sin side denne uka, at han ikke burde tatt imot en pengegave på et sekssifret beløp fra Lance Armstrong.

Verbruggen er anklaget at Tyler Hamilton for å dekke over en positiv Armstrong-prøve under Tour de Suisse i 2001.

- Armstrong bra for sporten
procycling.no intervjuet Ochowicz – som nå er sjefen til Thor Hushovd i BMC Racing – under lagets pressetreff forrige helg.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Da presiserte han at Armstrong ikke bare har brakt negativt søkelys til sykkelsporten:

- Du sa i august at du er venn av Armstrong, og at han gjort mye godt for sporten, står du fortsatt på det?

- Ja! Se på industrien sykkelsporten har blitt. Han var for eksempel en innovatør på tempoutstyr. Han dro mange til sporten, som ikke nødvendigvis hadde havnet der uten Armstrong. Derfor kan du ikke si at alt han har gjort var dårlig, uttalte amerikaneren under et pressetreff i belgiske Nazareth.

Weisel: - Jeg visste ingenting
Businessweek skrev tirsdag at føderale myndigheter har stevnet Weisel. Businessmannen fra San Francisco finansierte US Postla-laget via eierselskapet Tailwind Sports Corp.

I etterkant av Tyler Hamilton-boken «The Secret Race» nektet han for å ha visst hva som egentlig pågikk i laget han eide.

- Jeg hadde aldri diskusjoner med verken trenere eller ryttere om doping, sa Weisel og fortsatte:

- Folk sier: «Herregud, du måtte ha visst om det, ettersom alle gjorde det.» Men det stemmer ikke. Jeg trodde ikke det foregikk på den måten. Jeg tror ikke mange lag ble drevet på den måten. Og det sto i kontraktene til rytterne at man ble kastet ut av laget om man ble tatt for doping. På det punktet var vi veldig tydelige, fortalte han til San Francisco Business Times i september.

PS! Thor Hushovd klargjorde overfor Aftenposten denne uken at han ikke ønsker å kommentere noe ytterligere rundt Armstrong-saken. Overfor procycling.no valgte han i forrige uke å holde fast ved vennskapet sitt til Lance Armstrong. Les saken her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere