RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd sjekket ut Batmobilen

(www.caymanmotormuseum.com)
Sist oppdatert:
Grimstad-milliardær åpnet dørene for Garmin-Cervélo.

I en mannsalder har skipsreder Andreas Ugland samlet på veteranbiler, andre spektakulære kjøretøyer og motorsykler. Samlingen er hentet inn fra hele verden, men brorparten hører hjemme i enten Canada, England eller Norge.

Nå er imidlertid hele doningen skippet til skatteparadiset Caymanøyene - der også Garmin-Cervélo avholder sin første samling foran 2011-sesongen. I Cayman Motor Museum står blant annet Elton Johns Bentley, Idi Amins Mercedes Benz 600 Pullmann og den originale Batmobilen.

I tillegg skal museet inneholde en Ferrari-samling stor nok til å få en voksen mann til å gråte..

Stanset av orkan
Om Thor Hushovd og hans kompiser på Garmin-Cervélos samling tok til tårene, vet vi ikke. Men det som er helt sikkert er at bysbarnet Ugland fra Grimstad ga verdensmesteren en varm velkomst.

Batmobilen fikk selvsagt mye oppmerksomhet av Garmin-rytterne. Bilen, som var den første bilen som noensinne ankom øya, er selve magneten i samlingen som talte 55 biler og 18 motsykler da utstillingen åpnet opp i mai.

Den norske milliardæren uttalte følgende ved åpningen av museet:

- Vi kjøpte denne tomta for ti år siden og begynte å jobbe med designet og sikre at myndighetene ville godkjenne planene våre, forteller Ugland til caymannewsservice.com.

- Vi så fram til åpningen allerede i 2004, da orkanen Ivan ga oss et uventet besøk, og utsatte planene våre. For tre år siden tok vi opp igjen prosjektet, katalogiserte samlingen, startet byggingen og transporterte bilene hit. Endelig, etter mer en ti års arbeid, er det en sann glede å dele disse bilene og syklene med alle som setter pris på verdien av dem, fortsatte Ugland.

- Helt fantastisk
Garmin-laget er selvsagt ikke bare i Karibien for å se på lekre veteranbiler på Cayman Motor Museum.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Rytterne har tilbrakt et par timer på sykkelsetet hver dag, og har naturlig nok holdt seg i aktivitet med snorkling, sandvolleyball, helikopterturer og svømming.

Til TV2 Sporten forteller nordmannen at han har funnet seg godt til rette i sitt nye lag:

- Det har vært fantastisk i disse omgivelsene her. Vi har syklet noen rolige turer hver morgen, men vi er her først og fremst for å bli bedre kjent, sier nordmannen til TV2 Sporten.

Her kan du se flere bilder fra den lekre utstillingen på Cayman Motor Museum!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere