Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd skålte i champagne

- Det er ekstra moro å vinne med laget, sier 33-åringen.

TIFFAUGES (procycling.no): Den gule ledertrøya var ikke å se, men en småsliten Thor Hushovd var likevel i perlehumør da Garmin-Cervélo feiret sin aller første etappeseier i Tour de France, søndag kveld.

Seieren var et faktum da Cadel Evans og hans BMC-mannskap kom halvannet sekund for sent til å kuppe ledertrøyen på rittets andre dag.

- Det er ekstra morsomt å vinne på den måte vi gjorde: å vinne lagtempoen sammen med hele laget, fortalte Hushovd med glasset i hånden.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

Champagne sprettet seg selv
Sørlendingen var det aller siste som sluttet seg til den moderate feiringen i den lille byen Tiffauges.

Kirkeklokkene rakk å slå ni slag i kveldssola før Garmin-laget igjen var fulltallige. Den siste sjampanjeflasken var usprettet og holdt av til nordmannen i gult, men generalmanager Jonathan Vaughters kom Grimstadmannen i forkjøpet.

Faktisk kikk korken av idet amerikaneren holdt takketalen sin, men heldigvis hadde han ikke rettet mot verken restauranten like ved eller det forventningsfulle pressekorpset.

Les også: Gul trøye gir ny hodepine

- Kan miste trøya tirsdag
Hushovd engasjerte seg i en skål med laget og måtte innrømme at det hadde vært en del styr i etterkant av seieren i Les Essarts.

- Det har vært en stressende dag med lagtempo. Og det har vært stress med ledertrøyen og alt som ventet i etterkant.

Nå skal han være rittets største symbol under mandagens etappe mot Redon. De aller fleste forventer at trøya forblir hos det amerikanske laget, men det kan fort endres seg under tirsdagens etappe.

- Det blir en utfordring oppover Mûr-de-Bretagne. Der kan jeg miste trøya, men dersom jeg holder unna der, håper jeg å holde på den til etappen til Super Besse (på lørdag).

- Hvordan blir feiringen i kveld?

- Det blir et glass champagne og kanskje får vi en god flaske vin til maten, men så tar vi nok kvelden relativt tidlig, avslutter han.

Les også: - Dette var rått

Reklame

Dette gir du til morsdagen

Kommentarer til denne saken