Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd skuffet og sint

- Det er ille at en rytter skal ødelegge sånn, sier Thor Hushovd etter den siste dopingskandalen.

Før onsdagens etappe ble det kjent at Patrik Sinkewitz testet positivt i en dopingprøve utenfor konkurranse 8. juni. Sinkewitz ligger på sykehus etter skadene han pådro seg i sammenstøtet med en tilskuer på søndag, og hadde allerede trukket seg fra rittet.

Dette førte til at de tyske tv-kanalene ZDF og ARD nektet å sende direkte fra onsdagens Tour de France. Begge TV-selskapene har en avtale med Tour-arrangør ASO som gir dem rett til å trekke seg hvis en rytter blir tatt i doping. De vil nå avvente B-prøven før de bestemmer seg for videre dekning av verdens største sykkelritt.

Skylder på UCI-ledelsen
- Det er veldig ødeleggende. Det er bare forferdelig trist og kjedelig. Det er ille at en rytter skal ødelegge sånn, sa Thor Hushovd til TV 2 Sporten etter at han kom i mål på 17. plass onsdag.

Grimstads store sykkelsønn bærer et armbånd rundt håndleddet nettopp for å ta avstand til doping.

- Der står det "I support a drugfree sport". Og det står jeg for 100 prosent, fastslo Hushovd.

Ekspertkommentator Johan Kaggestad er ikke overrasket over at det nå er sykkelfri sone på tysk tv.

- De markerer et standpunkt. De har truet med det lenge. Og det er en konsekvens av at det internasjonale sykkelforbundet (UCI) ikke har tatt dopingproblematikken i sykkelsporten alvorlig. Så jeg anklager lederne i internasjonal sykkelsport for ikke å ha intensivert kampen mot doping tidsnok til å stoppe det at tysk fjernsyn nå muligens trekker seg, sa Kaggestad etter onsdagens etappe.

11-mannsbrudd
Det ble som ventet og vanlig et brudd som gjorde opp om seieren på etappen inn til Marseille. T-Mobiles Marcus Burghardt - som kjørte på en labrador tirsdag - startet bruddet 60-70 kilometer ut i etappen, og fikk følge av ti andre ryttere noen kilometer senere.

Mot slutten stakk fem av rytterne fra resten.

Og raskest i spurten var Cedric Vasseur fra Quick Step. Han var noen små centimeter foran Sandy Casar og vant dermed den tiende etappen. Dette var Vasseurs andre etappeseier i Tour de France, og den kom i hans siste tour.

Hushovd misset i spurten
Michael Albasini endte på tredjeplass, Patrice Halgand på fjerdeplass og Jens Voigt på femteplass.

Hovedfeltet kom i mål 10 minutter og 36 sekunder etter de 11 første.

Sebastien Chavanel slo Tom Boonen i spurten og ble nummer 12, mens Hushovd ble stengt inne og var sjanseløs på å hevde seg denne gang. Boonen tok 13. plassen, mens Hushovd endte på 17. plass. Kurt Asle Arvesen syklet rolig i mål med hovedfeltet, og ble registrert med en 82. plass.

- Jeg ble litt innelåst. Men det er ikke det samme å spurte for en tolvteplass som å spurte for en seier, så jeg tar det ikke så tungt, oppsummerte Hushovd.

Han la også til at han føler seg mye bedre. Grimstadgutten har som kjent slitt med en forkjølelse de siste dagene. Hushovd ligger nå 50 poeng bak Tom Boonen i poengkonkurransen, og fokuserer først og fremst på etappeseirer fremover.

Neste sjanse kommer allerede torsdag.

Rasmussen beholdt ledertrøya
Stillingen sammenlagt forble uendret. Det betyr at danske Michael Rasmussen fremdeles leder foran Alejandro Valverde, Iban Mayo og Cadel Evans, som alle ligger mellom 2,35 minutter og 2,41 minutter bak Rabobank-rytteren.

Se stillingene sammenlagt her!

Følg Tour de France direkte her eller se rittet direkte på TV 2 eller TV 2 Sumo!

Les også: Ny dopingskandale i T-Mobile
Les også: Christian Paasches tourblogg!
Konkurranse: Test vårt managerspill her!

GRATIS OPPSETT: Les Nettavisen på mobilen

Reklame

Black Week: Her får du oversikt over alle salgene