RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd skuffet

(Scanpix/EPA)
Sist oppdatert:
Oscar Freire vant den niende etappen av Tour de France, Thor Hushovd ble nummer ti.

9. etappe: Bordeaux - Dax:(169,5 km): Rabobanks Oscar Freire vant den niende etappen av Tour de France etter massespurt i Dax. Thor Hushovd fikk det ikke til i dag heller, og ble nummer ti.

- Sebastian Hinault startet opptrekket for tidlig. Slik kan det gå, det er ikke lett, sier en skuffet Hushovd til TV 2.

ALT OM TOUR DE FRANCE

Da Huhovds opptrekk var ferdig klarte ikke kraftsprinteren å finne sin plass i feltet, og han brukte sine siste krefter på å finne et hjul han kunne ligge på. Dermed ble spurten en nedtur for vårt norske håp.

Små marginer
Crédit Agricole-rytteren mener det er små marginer i en tett spurt.

- Man må time helt perfekt, og det er veldig vanskelig, sier han.

TV 2s Dag Otto Lauritzen tror ikke Grimstad-gutten er helt i toppslag.

- Han er nok ikke 100 prosent i form. Det som har skjedd den første uken har kostet mye krefter. Han har rett og slett blitt utladet, sier Lauritzen.

Rabobanks dag
Spanske Oscar Freire vant sin andre etappe i årets Tour, bare en hårsbredd foran lynraske Robbie McEwen. Tyske Erik Zabel ble nummer tre. Tom Boonen fikk ingen etappeseier i dag heller, Quickstep-rytteren kom på fjerdeplass.

- Jeg visste at jeg hadde muligheten til å vinne, og jeg gjorde et forsøk. Foreldrene mine er her, og denne seieren er den beste gaven jeg kunne gi dem, sier Freire.

Spanieren innrømmer at han var veldig heldig i dagens spurtoppgjør.

- Spurter er alltid vanskelige, og denne var vanskeligere enn jeg hadde trodd. McEwen var veldig sterk, og jeg var veldig heldig, avslutter en glad etappevinner.

Robbie McEwen beholder den grønne trøyen med 211 poeng. Deretter følger Tom Boonen med 188 og etappevinner Freire med 181. Thor Hushovd er nummer seks med 134 poeng.

T-Mobiles Sergej Gontsjar beholder den gule ledertrøya. Han har fortsatt ett minutt ned til Phonaks Floyd Landis. Michael Rogers, også han fra T-Mobile, er nummer tre 1,08 bak Gontsjar.

Trekløver
Stéphane Augé (COF), Walther Bénéteau (BTL) og Christian Knees (MRM) gikk i brudd bare syv kilometer ut i den niende etappen, og det holdt nesten til mål. Men et par kilometer før målstreken klarte hovedfeltet, med spurtlagene i front, å ta inn trioen.

Bruddet begynte å støte på hverandre da feltet nærmet seg, og gjorde jobben lettere for de jagende sykistene. Dermed ble det massespurt i Dax.

Onsdag begynner fjelletappene i Tour de France. Den tiende etappen går fra Cambo-les-Bains til Pau, og er 193 kilometer lang. Den har tre kategoriserte stigninger, med Col de Soudet som den verste (kat. HC). Dette er en stigning på 14,7 kilometer med en gjenomsnittlig stigningsprosent på 7,3.

Spurtsirkuset blir dermed byttet ut med blodslitet over Pyreneene, og her vil sammenlagtfavorittene markere seg. TV 2 Nettavisen vil selvsagt følge hvert tråkk på pedalene direkte fra klokken 12.15.

TV 2 Nettavisen fulgte den niende etappen LIVE på nett.

Bakgrunn:

Rytterne har hvilt ut og pleid stiv musklatur på hviledagen mandag. Nå er det klart for den niende etappen av årets Tour de France. Etappen er den nest korteste fellestarten i år med sine 169,5 kilometer. Velkjente Bordeaux er startby, mens målgang er i byen med det klingende navnet Dax.

ALT OM TOUR DE FRANCE

Dette blir den siste sjansen for spurterne å markere seg før de knallharde fjelletappene i Pyreneene. Vanligvis ville det stått mellom Thor Hushovd, Tom Boonen og Robbie McEwen, men Touren har allerede gitt oss flere spurtoverraskelser. Derfor skal vi ikke utelukke ryttere som Erik Zabel, Oscar Freire, Daniele Bennati og Bernhard Eisel. Hvis ryggplagene har lettet kan det også hende at Stuart O'Grady melder seg på i kampen om etappeseier.

Etappen har tre innlagte spurter, den første etter 25,5 kilometer, og rytterne bak McEwen i kampen om den grønne trøya er utvilsomt sugen på noen bonuspoeng. Men som vanlig vil det gå et brudd før eller siden, og disse pleier som regel å ta med seg de fleste av spurtpoengene. Med en rett kombinasjon av ryttere er det ikke helt urealistisk at et slikt brudd kan gå helt inn, spesielt om vindforholdene er gode (sidevind).

Likevel er en massespurt det mest sannsynlige utfallet av den niende etappen.

Sergej Gontsjar og T-Mobile får trolig små problemer med å forsvare den gule ledertrøya, for vi kan forvente oss en rask etappe der spurtlagene kjører - brudd eller ikke. Spesielt Quickstep vil markere seg i fronten av hovedfeltet, Tom Boonen er nemlig desperat etter en etappeseier før Pyreneene.

Været i dag: Skiftende skydekke og 26 grader. Det er en liten mulighet for enkelte regnskyll i løpet av etappen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere