Tirsdag startet Polen rundt med fem nordmenn på startstreken.

En av de var Thor Hushovd. BMC-rytteren er tilbake i ritt for første gang siden han brøt den sjette etappen av Giro d’Italia.

Det er knyttet forventninger til hva den tidligere verdensmesteren kan vise, før han skal sykle OL i London.

Dessverre ble det ingen god start på 34-åringen.

- Det var forferdelig tungt. Det er når man sliter og er dårlig at det er tungt å sykle og gjør vondt. Jeg fikk ikke hjelp av at det var en brutalt tung start heller. Jeg har et stykke vei å gå før jeg kommer i form. Håpet var at det skulle være bedre, men det kunne også vært verre. Det er ikke helt håpløst, men tungt å pine seg gjennom hele veien, sier Thor Hushovd til NTB.

Les også: Nordhaug: - Jeg var feig

Ny situasjon for Hushovd
For grimstadgutten er dette en helt ny situasjon. Aldri tidligere i karrieren har usikkerheten og spørsmålstegnene vært større.

- Jeg har ikke vært i en tilsvarende situasjon før. Det er mange spørsmålstegn og uvisshet. Det er rett og slett bare kjedelig å være slik når det gjenstår kort tid til OL. OL er et kjempestort høydepunkt, og så kommer flere oppgaver på høstsesongen. Jeg skulle gjerne hatt et bedre utgangspunkt enn hva jeg har nå, erkjenner nordmannen.

Men det er uaktuelt for Hushovd å gi opp OL-drømmen.

- Jeg har ikke helt gitt opp, ellers ville jeg stått av her. Men jeg hadde håpet å være litt bedre forberedt. Jeg er litt bekymret så lenge kroppen ikke fungerer.

Les også: Hushovd vraket seg selv til Tour de France

Ingen overraskelse
Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, er ikke veldig overrasket over hvordan den første etappen slo ut for eleven.

- Vi var usikre, det er lenge siden han kjørt løp. Det er naturlig at han trenger tid til å finne seg selv. Det var ikke noen overraskelse, sier Kvålsvoll til procycling.no.

Før Polen rundt var Hushovd på treningssamling i Italia med BMC. Der har han ifølge Kvålsvoll gjort en meget god jobb.

- Han har vært på samling med laget i Italia i forrige uke. Det var en hard samling. Han har trent bra, men er ikke i konkurransemodus. Han trenger Polen rundt for å komme dit.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Må komme i konkurransemodus
Treneren går med andre ord langt i å antyde at gårsdagens svake forestilling skyldes mangel på løpskilometer.

- Det går mer på konkurransemodus og få vent seg til det igjen. Det hadde nok vært noe annet om denne etappen hadde vært lenger ut i løpet. Nå kom det en hard etappe med en gang. Erfaringsmessig trenger han noen etapper til å dra i gang. Det blir nok bedre om to-tre dager. I dag (onsdag) er det en lett etappe der han kan sitte billigere i feltet. Da får han mer fartstrening. I går ble det seigpining, medgir Kvålsvoll.

- Får vi se Thor kjøre aktivt i løpet av rittet?

- Hvis vi får den utviklingen vi håper på, så ønsker han å være med på noe spurting eller være med å kjøre aktivt. Det er målet, avslutter Kvålsvoll til procycling.no.

PS: Thor Hushovd ble nummer 184 på den første etappen av Polen rundt. Det var 13.54 bak Moreno Moser som vant.