*Nettavisen* Sport.

Hushovd smadret hovedfeltet

Foto: Sirotti

Problemet var bare at lagkameraten ikke orket å henge på.

11.03.11 19:40

Akkurat idet Borut Bozic ble kjørt fram av sin hjelper i Vacansoleil, benyttet Thor Hushovd sine kjempekrefter for å sikre Tyler Farrar fri bane til sin andre spurtseier på to dager.

Garmin-Cervélos nye stjerneopptrekker (som selv har 66 proffseirer på samvittigheten) slo til på venstresiden med to rundkjøringer igjen mellom seg og mål. Disse var plassert kun 500 meter og 250 meter fra streken, så det var åpenbart at vinneren måtte henge på i første pulje her.

Det dundret i wattmålere og eksplosive legg- og lårmuskler. Farrar hadde faktisk sin fulle hyre med å holde følge med mannen i verdensmestertrøya.

Holdt ikke følge
Til slutt var det bare fem ryttere som holdt stand: Nevnte Farrar, Daniel Oss (Liquigas), Alessandro Petacchi (Lampre), Juan José Haedo (Saxo Bank/SunGuard) og Mark Renshaw (HTC-High Road).

Renshaw skulle opprinnelig gjøre opptrekkerjobben for navnebror Cavendish, men briten ble kjørt hardt de siste milene før mål, og mistet til slutt hjulet til sin eminente lagkamerat.

Les også: Hils på opptrekker Hushovd

Etter at Hushovd slapp pedalene, lå alt til rette for Farrar. På de siste 100 meterne ble det klart at 26-åringen brukte for mye krefter for å henge på nordmannen under opptrekket. I stedet angrep JJ Haedo fra fjerdeposisjon (etter at Hushovd slapp) og benyttet dragsuget bak Oss og Farrar, til å snike seg de nødvendige meterne foran.

Hushovd: - Følte meg sterk
Dermed vil nok diskusjonen rase om Hushovd gjorde en optimal jobb eller ikke. En formstinn Farrar kunne nok dratt seieren i land, men denne gangen ble han nok eksponert for vinden litt for lenge.

- Trekket til Hushovd var meget, meget bra. Men jeg tror han dro til litt for hardt 300 meter fra mål. Tyler klarte ikke helt å holde hjulet hans, og plutselig ble JJ Haedo sittende i helt perfekt situasjon, oppsummerte Magnus Bäckstedt for Eurosport.

Gjorde Hushovd en god opptrekkerjobb? Du kan ta diskusjonen i debattforumet vårt!

Også Hushovd virket fornøyd med egen innsats etter målgang:

- Jeg følte meg sterk og ser fram til to harde etapper på 240 kilometer de neste dagene, fortalte ham via trener Atle Kvålsvoll.

Farrar beholder likevel ledertrøya etter andreplassen sin (han tok også poeng på en innlagt spurt underveis). Bak ham fulgte: Oss, Alessandro Petacchi, Mark Renshaw, Robbie McEwen, Lloyd Mondory og Edvald Boasson Hagen.

Boasson kopierte dermed plasseringen på torsdagens etappe.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Sirotti

Slik gikk det til:
Daniel Sesma (Euskaltel-Euskadi) angrep rett etter at rytterne passerte den nøytrale sonen. Det er for så vidt ikke noe merkelig ved det, men det kuriøse var at ingen fulgte etter baskeren. Dermed ble 26-åringen liggende alene i brudd store deler av dagen.

Rytterne var også innom et par innlagte spurter i løpet av den 189 kilometer lange etappen mellom Bracciolini og Perugia. De mest engasjerte der ute, har sikkert konkludert med at Sesma hentet hjem full pott på den første.

Garmin-Cervélo sendte Ramunas Navardauskas ut for å sikre seg 2.-plassen i sprinten, mens sammenlagtleder Tyler Farrar var framme og sikret seg det siste poenget.

Med tre mil igjen, var det slutt for Sesmas og hans solostunt. Baskeren hadde på det meste over åtte minutter på hovedfeltet. I denne delen av løpet bestemte også Lars Boom (Rabobank) og Fabian Wegmann (Leopard-Trek) seg for å støte fra font av hovedfeltet, men duoen ble kjapt hanket inn igjen.

Har du satt opp laget ditt? Bli med i procycling.nos tippekonkurranse! Meld deg på her!

Dette markerte på en måte starten på en svært hektisk og hurtig avslutning av etappen.

Støtingen skyldes nok den tekniske avslutningen som ventet. Rytterne skulle gjennom rundkjøringer med både 500 og 250 meter igjen. Deretter fulgte et par høyresvinger før oppløpet i svak nedoverbakke. Det var altså ekstremt viktig å ligge i første rekke ut av den aller siste rundkjøringen.

Garmin og flere andre aktører i hovedfeltet, benyttet samme taktikk som torsdag. De kjørte opp tempoet i bakkene før målgang, og klarte med den manøveren å riste av seg blant andre Mark Cavendish.

Briten slet med å få heng på feltet etter dette, og en rekke bruddforsøk og relativt høy aktivitet i hovedfeltet, gjorde avslutningen til en rimelig hektisk affære. Med åtte og en halv kilometer igjen, ble Cavendish igjen fanget opp av TV-produksjonen inne i feltet.

På vei mot mål gikk det for fort for Cavendish. Thor Hushovd satte opp farten innenfor den siste kilometeren, og kun fem ryttere hang med i fremste rekke.

JJ Haedo tok altså etappeseieren, mens Tyler Farrar beholder sammenlagtledelsen.

Lørdag sykles 4. etappe i Tirreno-Adriatico. Etapperittet avsluttes tirsdag.

Resultater 3. etappe:
1. Juan José Haedo (Saxo Bank-SunGard) 4.39,45
2. Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) samme tid
3. Daniel Oss (Liquigas-Cannondale) st
4. Alessandro Petacchi (Lampre-ISD) st
5. Mark Renshaw (HTC-Highroad) st
6. Robbie McEwen (RadioShack) st
7. Lloyd Mondory (AG2R) st
8. Edvald Boasson Hagen (Sky) st
9.Marcel Sieberg (Omega Pharma-Lotto) st
10.Thor Hushovd (Garmin-Cervélo) st
(..)
106. Kurt-Asle Arvesen (Sky) st

Sammenlagt:
1. Tyler Farrar (Garmin-Cervélo) 9.53,51
2. Juan José Haedo (Saxo Bank/SunGard) +5
3. Lars Boom (Rabobank) +6
4. Oscar Freire Gomez (Rabobank) +8
5.Thomas Leezer (Rabobank) st
6.Robert Gesink (Rabobank) st
7.Sebastian Langeveld (Rabobank) st
8.Bram Tankink (Rabobank) st
9.Ramunas Navardauskas (Garmin-Cervèlo) +15
10.Andreas Klier (Garmin-Cervèlo) +17
(..)
15.Thor Hushovd (Garmin-Cervèlo) +19
41. Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) +41
115.Kurt-Asle Arvesen (Nor) Sky Procycling +2,12

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag