RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd stakk rett på hotellet

(Scanpix)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd maktet ikke å hevde seg i toppen på den femte etappen av Tour de France. Etterpå stakk han rett på hotellet - uten å snakke med noen. Les også: Nådeløse mot Hushovd

5. ETAPPE, BEAUVAIS - CAEN: Det ble ikke noen etappeseier på Thor Hushovd i dag heller. Grimstad-gutten ble nummer syv etter en vanskelig spurt. Oscar Freire vant etappen foran sammenlagtleder Tom Boonen, som beholder den gule trøya. Robbie McEwen ble nummer fem, og beholder den grønne trøya.

ALT OM TOUR DE FRANCE

Mistet opptrekker
Hushovd mistet opptrekker Julian Dean bare noen kilometer før målgang, og stilte i så måte svekket i den vanskelige og tette spurten. Vårt norske håp virket ikke helt bestemt, han ble låst inne i feltet, og nølingen kostet ham en topp-plassering.

- Dette var ikke noen god spurt av Thor. Han var også veldig uheldig som mistet Julian Dean, sier Dag Otto Lauritzen til TV 2.

En tydelig frustrert Thor Hushovd syklet rett på lagets hotell, og nektet å snakke med pressen.

Spansk seier
Rabobanks Oscar Freire var smart på oppløpet, og valgte en god linje. Dette er spanjolens andre etappeseier i sitt tredje Tour de France.

- Jeg var på et godt sted til rett til, og fant luken, sa Freire etter seieren.

Thor Hushovd var revansjesugen etter spurtoppgjøret ved målgang på onsdagens etappe. Grimstad-gutten ble fratatt 24 poeng av arrangøren for å ha dyttet østerrikske Bernhard Eisel, og Crédit Agricoles anke ble forkastet torsdag morgen.

- Nå er kampen om den grønne trøya over, så det er bare å konsentrere seg om etappeseiere, sa Hushovd til TV 2 før dagens etappe.

Men det ble altså ingen opptur for Thor i Caen.

To harer
Samuel Dumoulin (A2R) og Björn Schröder (MRM) var lenge de som satt standaren på den femte etappen. Duoen var i brudd i over 200 av 225 mulige kilometer, men ble spist inn noen få kilometer før mål. Franske Dumoulin ble av en jury kåret til dagens mest aggressive rytter, og får bære det røde startnummeret på fredag.

- Det er bare Tour de France én gang i året, så man må gjøre det meste ut av det, sa den slitne AG2R-rytteren etter målpassering.

Fredagens etappe er også som skapt for spurterne. Den er nesten helt flat, 189 kilometer lang, og går fra Lisieux til Vitré. TV 2 Nettavisen vil selvsagt følge hvert tråkk på pedalen i denne etappen også (fra klokken 12.50).

Kan vi våge å tro at hellet endelig snur for Thor Hushovd?

Bakgrunn:
Den grønne trøya er langt unna, men den gule kan lett havne i norske hender etter den femte etappen - noe som vil være en søt hevn for Crédit Agricole-rytteren.

- Jeg kommer aldri til å tilgi arrangørene hvis poengtrekket blir stående. Hvis jeg tar tilbake den gule trøya torsdag, går jeg rett av podiet - uten å hilse på noen av de Tour de France-ansvarlige, sa Hushovd før anken ble kastet.

Den femte etappen går fra Beauvais til Caen, og er 225 kilometer lang. Den er småkuppert, men likevel perfekt for spurterne med en flat avslutning. Nok en gang vil det bli en kamp mellom de tre store; McEwen, Boonen og Hushovd. Men vi skal ikke se bort i fra at outsidere fort kan rappe en etappeseier hvis de tre konsentrerer seg for mye om hverandre.

Trekkfullt
Ruten går tidvis nær kysten, noe som borger for sidevind. Dette kan sprekke opp feltet, og spesielt klatrerne misliker slike forhold. Likevel blir det nok et mer eller mindre samlet felt ved målgang i Caen - så stålsett deg for en uhyre spennende avslutning.

Det er tre innlagt spurter på etappen, den første etter 66,5 kilometer. Trolig vil alle poengene bli tatt av utbrytere, på grunn av en svært tidlig fjerdekategoristigning (10,5 kilometer) - et perfekt sted for aggressive ryttere, der de kan få en luke.

Thor Hushovd har faktisk svært gode muligheter til å ta den gule trøya tilbake i dag. Med bare syv sekunder opp til Quicksteps Tom Boonen kan alt skje. Hvis vårt spurthåp kommer blant de tre beste ved målpassering, og Boonen blir nummer fire eller dårligere, kan oksen fra Grimstad atter en gang skifte farge på skjorta si.

Værmelding for dagen: Skiftende skydekke med muligheter for regn og i snitt 21 grader. Som nevnt kan det også bli noe vind.

Vi fulgte den femte etappen LIVE på nett.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere