Thor Hushovd (Garmin-Cervèlo) er i kanonform.

Det bekreftet han på nytt lørdag.

Da det dro seg til etter over 200 kjørte kilometere i Tirreno-Adriatico var nordmannen på offensiven. Først markerte han Andy Schlecks lille bruddforsøk, og tok senere opp jakten på tempomonsteret Fabian Cancellara (Leopard-Trek).

Dessverre for Hushovd var de to siste kilometerne av det hardeste slaget. Hushovd og Cancellara var blant de fem rytterne som kom inn i den tokilometersbakken med et lite forsprang på hovedfeltet, men da slo italienerne på turboen.

Nytt lag
Michele Scarponi (Lampre-ISD) parkerte hele feltet, og suste inn til sesongens andre seier.

Like bak Scarponi fulgte lagkamerat Damiano Cunego som spurtslo Cadel Evans. Ivan Basso ble nummer fire, fire sekunder bak etappevinner Scarponi.

- Jeg takker laget for denne seieren, og spesielt Cunego, sa Scarponi etter etappen ifølge feltet.dk og la til:

- Vi kjørte en flott etappe. Vi ventet til det rette tidspunktet, og jeg visste at Cunego ville ha evnen til å kontrollere konkurrentene bak meg.

31 år gamle Michele Scarponi forlot Androni Giocattoli - Serramenti PVC Diquigiovanni til fordel for Pro Team-laget Lampre foran denne sesongen. Det er kanskje det Scarponi trengte for å kunne ta det siste steget inn i verdenstoppen.

Kun Stefano Garzelli var bedre enn Scarponi i Tirreno-Adriatico i fjor. De fikk lik tid sammenlagt, men Garzelli vant sammenlagt på grunn av bedre etappeplasseringer. I år kan det bli et steg opp på pallen for Scarponi som satser mot Giro d`Italia hvor han ble nummer fire sammenlagt i 2010.

Robert Gesink leder nå rittet sammenlagt mye takket være Rabobanks flotte lagtempo. Nederlenderen ble nummer seks på etappen, kun tolv sekunder bak teten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Men det er jevnt i toppen. Nærmest følger Cadel Evans (BMC Racing Team) og Ivan Basso (Liquigas-Cannondale), henholdsvis ti og tolv sekunder bak Gesink.

I forkant av lørdagens Tirreno-Adriatico-etappe samlet hovedfeltet seg for ett minutts stillhet for å minnes ofrene etter jordskjelv- og tsunamikatastrofen i Japan.

Les også: Syklistene minnes tsunamiofrene

Slik gikk det til
Den fjerde etappen i Tirreno-Adriatico var av det lange slaget. Mellom start i Narni og målgang i Chieti var hele 240 kilometer.

Mickaël Chérel (AG2R La Mondiale) og Gorazd Stangelj (Astana) var lenge i brudd, og hadde over to minutter før de siste to milene på det reduserte hovedfeltet.

Farnese Vini - Neri Sottoli-laget gjorde mye av drajobben i hovedfeltet. Den regjerende italienske mesteren Giovanni Visconti var mannen for det skulle kjøres for.

Cirka 16 kilometer før mål fikk Stangelj nok i bruddet foran. Da var avstanden nede i 1,15 mellom ledende Chérel og hovedfeltet. Da tråkket Visconti til, men det var han ikke alene om. Fartsøkningen førte til at avstanden mellom Chérel og fronten på hovedfeltet kun var på 20 sekunder med 11 kilometer til mål.

I hovedfeltet satt også verdensmester Thor Hushovd (Garmin-Cervèlo). Nordmannen var på offensiven og svarte blant annet på et angrep fra Andy Schleck (Leopard-Trek).

De siste to kilometerne av etappen gikk oppover. Den første kilometeren var bratt og hadde partier på over 18 prosent, mens den siste var som skapt for Thor Hushovd.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

I det lette terrenget inn mot den siste stigningen kom det flere angrep, deriblant fra Fabian Cancellara (Leopard-Trek).

Han fikk med seg Giovanni Visconti og Dmitriy Muravyev på rullen. Thor Hushovd ville også være med på leken, og fikk med seg Rabobank-rytter Sebastiaan Langeveld i jakten på trioen foran.

Da rytterne kom inn i den siste bakken mot målgang i Chieti var Hushovd helt fremme, men da var det også helt slutt. 32-åringen fikk som forventet hammeren i den meget bratte kilometeren og seilet igjennom hovedfeltet.

Michele Scarponi (Lampre) tok raskt kommandoen i den bratte stigningen. Rett bak fulgte Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) og Damiano Cunego (Lampre).

Danilo Di Luca (Katusja) ville også være med på leken, og fikk med seg Cadel Evans (BMC Racing Team) og Ivan Basso (Liquigas) på leken. Gilbert klarte ikke følge italienerne, men Cunego hang seg på.

Men de klarte altså ikke hente inn sterke Michele Scarponi.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

World Tour-rittet fortsetter med kupert terreng søndag og mandag. Rittet avsluttes tirsdag med én 9,3 kilometer lang tempoetappe.

Se profil og kart over etappene som gjenstår her (ekstern lenke).

Edvald Boasson Hagen og Kurt Asle Arvesen (Sky) deltar også i etapperitt.

Resultater 4. etappe:
1 Michele Scarponi (Lampre-ISD) 6.10,57
2 Damiano Cunego (Lampre-ISD) +1
3 Cadel Evans (BMC Racing Team) samme tid
4 Ivan Basso (Liquigas) +4
5 Danilo di Luca (Katusja) +8
6 Robert Gesink (Rabobank) +12
7 Rinaldo Nocentini (AG2R La Mondiale) s.t.
8 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) s.t.
9 Thomas Lövkvist (Sky Procycling) +16
10 Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) s.t.
(..)
55 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervelo) +1,55
76 Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) +10,18
98 Kurt-Asle Arvesen (Sky Procycling +17,35

Sammenlagt:
1 Robert Gesink (Rabobank)
2 Cadel Evans (BMC Racing Team) +10
3 Ivan Basso (Liquigas-Cannondale) +12
4 Michele Scarponi (Lampre-ISD) +15
5 Damiano Cunego (Lampre-ISD) +19
6 Sebastian Langeveld (Rabobank) +19
7 Vincenzo Nibali (Liquigas-Cannondale) +22
8 Damiano Caruso (Liquigas-Cannondale) +34
9 Thomas Lövkvist (Sky Procycling) +37
10 Peter Velits (HTC-Highroad) s.t.
(..)
41 Thor Hushovd (Team Garmin-Cervelo) +1,54
73 Edvald Boasson Hagen (Sky Procycling) +10,39
125 Kurt-Asle Arvesen (Sky Procycling +19,27

Fullstendig resultatliste (ekstern lenke).