Hushovd taus om Contador-doping

Foto: (Scanpix)

Nordmannen avventer 27-åringens forklaring på den positive dopingprøven.

30.09.10 15:41

GEELONG/OSLO (procycling.no): Det norske pressekorpset ventet forgjeves utenfor Peppers The Sands Resort i Torquay torsdag formiddag.

Et improvisert pressetreff var annonsert, men Thor Hushovd (32) hadde ingen til å dele etter Alberto Contadors positive dopingprøve.

- Thor vil ikke uttale seg før han har hørt Contadors forklaring under pressekonferansen senere i dag, forteller presseansvarlig Per Erik Mæhlum for den norske troppen til procycling.no.

Fokus på VM
Hushovds personlige trener, Atle Kvålsvoll, forklarer tausheten på følgende vis.

- Thor har fokus på VM nå. Han har ikke noe å si enn dette. Dersom det stemmer at Contador har testet positivt, så er det veldig synd for sykkelsporten. Samtidig som det er positivt at de som jukser blir tatt, men dette er ikke noe vi ønsker å bruke energi på nå. Min personlige mening er at det som er viktig for den norske troppen nå, er U23-guttenes fellesstart i morgen. Ikke hva Alberto Contador har eller ikke har gjort.

- Men likevel, oppleves dette som et sjokk for dere?

- Jeg vet ikke om det er det rette ordet, men det er veldig overraskende. Og skuffende, svarer Kvålsvoll.

Boasson: - Veldig dumt
I etterkant av dagens treningsøkt valgte Edvald Boasson Hagen å uttale seg om saken, mens Alexander Kristoff var den eneste norske rytteren som tok ordet under pressesekvensen litt senere på dagen.

Les også: Contador skylder på spansk biff

- Dersom Contador har tatt noe ulovlig, så er det naturligvis veldig dumt. Men det er bra at det testes, fortalte 23-åringen til VG Nett.

- Contador er en av de største rytterne i sykkelsporten. Om han har jukset seg til det, er det skuffende. Jeg blir oppgitt over at de beste rytterne gang på gang jukser og lyver, fortalte Kristoff til NTB.

Avventer forklaringen
Contador skal forklare seg i hjembyen Pinto – i utkanten av Madrid – klokka 12.00, torsdag.

I etterkant av dette skal Thor Hushovd altså si sin mening om saken.

Overfor hovedstadsavisen Marca har spanjolen fasthold et bedervet kjøttmåltid er årsaken til at han testet positivt på det forbudte stoffet Clenbuterol på den siste hviledagen i årets Tour de France.

- Man kan putte hånden over flammen, uten å bli brent. Dersom dette hadde vært en åpenbar dopingsak, hadde jeg vært ute i løpet av uka. Men jeg ble matforgiftet etter å ha spist en biff i Spania, fastholder 27-åringen.

Tause spanjoler
Flere sykkelpersonligheter vokter seg vel for å uttale seg om denne saken på et såpass tidlig tidspunkt. Dernest ønsker de selvsagt fullt fokus på det pågende mesterskapet.

- Vi har ingenting å berette på dette stadiet, fortalte en talsperson for det spanske laget.

- Jeg venter til den endelige analysen er klar før jeg gjør meg opp noen melding, het det fra regjerende verdensmester Cadel Evans ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Skader sykkel-VM
For mesterskapet i Geelong, er det selvsagt svært beklagelig at dopingbomben ble sluppet akkurat nå. I stedet for å fokusere på Fabian Cancellaras historiske tempogull, rettes alles øyne i stedet mot Contador.

Kvålsvoll medgir at «timingen» for offentliggjøringen er svært dårlig.

- Det er veldig beklagelig. Det blir et voldsomt fokus på en slik sak og det demper mye rundt konkurransen som har pågått her i dag. For å få oppmerksomhet rundt det, er timingen god - men for mesterskapet generelt, er det utrolig negativt. Det er det også for sykkelsporten og for alle som følger den.

procycling.no følger saken tett utover dagen.

2235-0

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.