*Nettavisen* Sport.

Hushovd til Europcar?

Foto: (AP/Scanpix)

- Jeg tror Thor kan vurdere dette seriøst, sier Mads Kaggestad.

23.06.11 21:42

Ifølge den franske avisen Quest France skal Thor Hushovd ha fått et tilbud fra det franske Europcar-laget.

Manager Jean-René Bernaudeau viste interesse for nordmannen også i fjor. Da sa han blant annet til dette til Eurosport:

- Vi holdt avanserte samtaler med Thor Hushovd før han ble verdensmester. Det var den eneste rytteren jeg var oppriktig interessert i.

- Thor Hushovd elsker laget vårt, og vi elsker Thor Hushovd. Jeg fortalte ham før han vant VM, at det ikke finnes noen bedre kandidater til å bære verdensmestertrøya innenfor sykkelsporten.

Vil du vinne en racersykkel? Sjekk vår Tour de France-konkurranse!

Står uten kontrakt
Hushovds kontrakt med Garmin-Cervélo går ut etter inneværende sesong, og det har kommet visse signaler på at Hushovd ikke er helt fornøyd med dagens situasjon.

Det er ikke fryktelig mange lag som kan være aktuelle for verdensmesteren. Han kan velge sportslig trygghet i et mindre lag som Europcar, fortsette i Garmin (eller lignende, les Sky, HTC, GreenEdge) eller velge et lag som vil gi han mye i lønningsposen (Astana eller Katjusja).

Det vil også bli spennende å se hva som skjer med splitten mellom Omega Pharma og Lotto. Det er ikke sikkert at noen av de har signaturen til Norgesaktuelle Philippe Gilbert etter inneværende sesong.

Bli venn med procycling.no på Facebook!

- Thor trives i Frankrike
Mads Kaggestad var lagkamerat med Hushovd en årrekke i Credit Agricole. Nordmannen, som nå jobber som sykkelekspert for TV2, tror Europcar kan være noe Hushovd vil vurdere.

- Jeg tror Thor kan vurdere det tilbudet seriøst, forteller Kaggestad til procycling.no.

- Han trives i Frankrike og har mange venner i laget. Jeg ser absolutt ikke bort ifra at han velger den løsningen.

Kaggestad er også skeptisk til om Hushovd har spesielt lyst til å bli i Garmin.

- Jeg er litt usikker på om han blir i Garmin. De skal helt sikkert snakke sammen, men jeg tror han seriøst vurderer andre ting, forteller Kaggestad, som også forteller at Hushovd har fått tilbud fra Europcar (tidligere BBox Bouyges Telecom) tidligere.

- Ikke overrasket
Hushovds personlige trener Atle Kvålsvoll er ikke overrasket over interessen.

- Jeg kan ikke bekrefte tilbudet, det er agenten som styrer dette. De var interesserte i fjor, så det er ikke overraskende at de er på banen nå, forteller Kvålsvoll til procycling.no.

- Hva synes du om Europcar som et eventuelt valg?

- Det er jo et typisk fransk lag. Et bra lag, selv om de ikke er blant de helt store. Stabilt lag med god ledelse, og de kjører alltid Tour de France. Sånn sett er det et ok lag, avslutter Kvålsvoll.

Hushovd kjørte sine første ni proffsesonger i det franske laget Credit Agricole.

Europcar har ikke WorldTour-lisens i 2011. Laget har likevel vunnet 19 seiere. Lagets store stjerne, Thomas Voeckler, har tatt åtte av dem.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.