*Nettavisen* Sport.

Hushovd til Giro d'Italia

Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

BMC Racing bekrefter at nordmannen kjører det italienske etapperittet.

27.01.12 15:47

VG Nett brakte nyheten først: Thor Hushovd sykler vårens Giro d'Italia.

Det blir nordmannens andre opptreden i rittet.

Også BMC Racing bekrefter nå 34-åringens deltakelse i det italienske etapperittet.

- Det stemmer at Giro d'Italia står på Hushovds sesongplan. Han deltar der i mai, bekrefter pressesjefen George Luechinger i BMC Racing overfor procycling.no.

Snakket ned giroen
Hushovd kjørte rittet forrige gang i 2007. Han tok ingen etappeseirer, men har i etterkant fått tilkjent én på grunn av Alessandro Petacchis positive dopingprøve.

Da procycling.no snakket med Hushovd om framtidige karrieremål tidligere i høst, virket det ikke som om Giro d'Italia sto veldig høyt i kurs.

- Jeg har ikke noe mål om å vinne en etappe i giroen. Jeg har på papiret vunnet en etappe der før, det får holde, fortalte nordmannen den gangen.

Les også: Her er Hushovds fantasi

Etter å ha blitt litt av en CV-rytter på sine eldre dager, er det imidlertid ikke så rart at det frister med et italiensk eventyr. De første tre etappene av årets ritt vil i tillegg finne sted i Danmark. Dermed vil laget få en god promotering ved å stille til start med sin norske stjerne.

Går årets Giro d'Italia på norsk TV? Sjekk her!

- Var det et ønske fra Hushovd selv om å sykle giroen denne gangen?

- BMC Racing er ikke et lag som dikterer hva rytterne skal være. Rittene han blir satt opp på, kommer som en følge av dialog mellom rytteren og laget. Vi uttalte allerede i fjor at vi ønsket å styrke oss både i klassikerne og de store etapperittene. Dette er en del av den strategien, forteller Luechinger til procycling.no.

- Så dere satser tungt på giroen i år?

- Så klart. Det er et av de tre største etapperittene. Vi satser utvilsomt tyngst på Tour de France, men vi ønsker å prege de andre rittene også, understreker pressesjefen.

Enighet - eller?
VG Nett tegner et litt annet bilde. De beskriver en lite snakkesalig og noe overrasket Hushovd da det konfronterte han med uttaket. Etter å ha konferert med lagets pressesjef, svarte han følgende:

- Jeg kan ikke ta giroen som noen ferie. Til det er rittet altfor tøft, sier han til VG Nett.

Og tøft blir det dersom nordmannen skal kjempe om seieren i Paris-Roubaix, og kjøre giroen - i tillegg til Tour de France, OL og VM denne sesongen.

BMC Racing la ut på en firetimers treningstur i området rundt Denia, fredag morgen. procycling.no var i kontakt med sportsdirektør John Lelangue, men det passet ham dårlig å snakke om Hushovds sesongplaner i følgebilen bak rytterne.

Torsdag fortalte Cadel Evans blant annet om hvordan han vil at laget skal opptre under sommerens Tour de France. Den artikkelen finner du her!

PS! Årets Giro d'Italia starter i danske Herning den 5. mai. Rittet avsluttes Milano den 27. mai.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.