Hushovd tror mest på bestekompisen

Foto: Jarle Fredagsvik (procycling.no)

Thor Hushovd nedtoner forventningene før lørdagens åpningsetappe. Se også lagets nye drakter her!

01.07.11 08:47

TIFFAUGES/OSLO (procycling.no): Blant stolradene i et klasserom på Collège Saint Nicolas holdt Garmin-Cervèlo pressetreff to dager før Tour de France braker løs.

Der var naturligvis vår norske verdensmester, Thor Hushovd, til stede.

Han har sett på de to første etappene og er ikke like optimistisk foran lørdagen som han før avreise til Frankrike.

Vil du vinne en racersykkel? Eller mobil? SJEKK VÅR KONKURRANSE!

Garmins milepæl
- Avslutningen på den første etappen passer meg. Men det er en hard finale, og det stiger godt i to og en halv kilometer, sier Thor Hushovd før han nedtoner forventningene litt:

- Det er Philippe Gilbert (Omega Pharma-Lotto) som er storfavoritt i mine øyne. Jeg ble litt negativt overrasket da jeg kjørte gjennom etappen i går (onsdag), jeg må ha en ekstremt god dag som det skal være mulig å henge på oppover der, men jeg håper å bli med helt inn finalen.

For som både Hushovd og Garmin-Cervèlo-sjef Jonathan Vaughters understreket i starten av pressekonferansen, Garmin-laget har faktisk ikke vunnet en eneste etappe i Tour de France-historien.

- Farrar kan slå Cav
Men det har Thor Hushovd tenkt til å gjøre noe med, for han har nemlig åtte etappeseirer fra før av rittet.

- Jeg har vært i god form de siste to til tre ukene, og målet er å vinne en etappe. Hvis jeg gjør det på lørdag er hele Tour de France reddet for min del, forteller Hushovd og understreker nok en gang at han ikke er der for å vinne den grønne trøyen:

- Jeg skal ikke gå for grønn trøye, den har jeg ikke ofret en tanke. Grønn kan du spørre Vaughters om, men det har også noe å gjøre med at jeg er på lag med en annen rytter (Tyler Farrar, vår.anm.), som kan slå Mark Cavendish i en samlet spurt.

Les også: Hushovds gule tourdrøm

Samtidig bekrefter Hushovd at han kommer til å være med som opptrekker for Tyler Farrar på de etappene hvor det skal kjempes mot Mark Cavendish.

Nye drakter - igjen
- Man kan ikke gå for to ryttere inn mot samme målgang, derfor er det naturlig at jeg og Tyler deler opp etappene. Tyler ser bra ut og er klar for det som kommer, mener 33-åringen.

For tredje året på rad er sykkellevandøren Cervèlo navnesponsor på et Tour de France-lag, denne gangen som Garmin-Cervèlo.

Og, ja du gjettet sikkert riktig, for tredje året på rad endrer de også draktene før Tour de France.

Mye - eller alt - skyldes nok den sorte drakten laget i utgangspunktet bruker.

- Den lyse fargen er perfekt for varmt vær og vår sponsorlogo blir mer fremtredende, forklarer lagets manager, Jonathan Vaughters.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Foto: (slipstreamsports.com)

- Vi anser Tour de France som en veldig spesiell hendelse, som fortjener et nytt design, sier Steve Smith, manager for utstyrsprodusenten Castelli, om draktene som skal være revolsjunerende med tanke på luftmotstand og pusteegenskaper.

Men det har vi vel hørt før også.

Uansett, draktene vil kun være tilgjengelig i juli for fansen og andre interesserte.

PS! Garmin-Cervèlo presenterte også S5-sykkelen som skal brukes under Tour de France. Verdensmesteren testet sykkelen i forbindelse med NM i Skien søndag, det kan du lese mer om her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.