Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd tvunget til å endre Roubaix-plan

- Det er klart dette er lite gunstig, sier Hushovds trener.

Thor Hushovd gikk glipp av Milano-Sanremo grunnet sykdom.

De samme problemene gjør nå at BMC-rytteren ikke stiller til start i Katalonia rundt, som han hadde tenkt til å bruke som oppkjøring til Flandern rundt og Paris-Roubaix. Det bekrefter Atle Kvålsvoll overfor procycling.no.

- Nei, han stiller ikke. Han er i gang med treningen, men det er ikke forsvarlig å la han kjøre et etapperitt i tilstanden han er i.

Før årets sesong la Hushovd om oppkjøringen til årets største mål, Paris-Roubaix. Ønskedrømmen var at dette skulle lede til nordmannens etterlengtede Roubaix-seier. Nå må Hushovd tilbake til rittprogrammet han har brukt tidligere.

- Nå kjører han rittene i Belgia istedenfor. Det er for risikabelt å sende han ut i et etapperitt nå. Han får trene seg opp før han sykler ritt.

Dermed må Hushovd belage seg på å kjøre brosteinsritt som E3 Prijs Vlaanderen-Harelbeke og Gent-Wevelgem istedenfor det spanske etapperittet.

Kvålsvoll tror likevel at Hushovd kommer i form til Flandern og Paris-Roubaix.

- Det er selvfølgelig lite gunstig å endre rittprogrammet så sent. Vi skulle gjerne vært foruten denne sykdommen. Får han trent bra, så brukt løpene i Belgia som gjennomkjøring og én uke med god trening bør han likevel være bra rustet. Vi får se når vi kommer til Flandern.

Den tidligere verdensmesteren var fire dager uten trening, før han igjen var tilbake på sykkelen på lørdag. Katalonia rundt begynner mandag og strekker seg over syv etapper.

Reklame

Black Week: De beste motekuppene du gjør nå