Gå til sidens hovedinnhold

Hushovd usikker på klassikerformen

- Tiden vil vise om jeg rekker å komme i toppform, sier nordmannen.

Det nærmer seg Flandern rundt og Paris-Roubaix, to av Thor Hushovds største mål denne sesongen.

Men sykdom har satt Hushovd tilbake i oppkjøringen til rittene. Milano-Sanremo gikk fløyten for nordmannen, som også måtte forandre på rittprogrammet ved å bytte ut Katalonia rundt med E3-Harelbeke og Gent-Wevelgem.

- Det var ikke noe krise. Eneste grunnen til at jeg ville kjøre det spanske rittet var for å gjøre noe annerledes. Alle de andre klassikerrytterne har kjørt de rittene jeg har kjørt, forteller Thor Hushovd til procycling.no.

Middels generalprøve
Det er likevel med en viss usikkerhet BMC-rytteren går inn i et par spennende uker.

- De to rittene forrige uke gikk sånn passe. Da kom jeg tilbake fra sykdom og merket at kroppen var satt tilbake av det.

Etter å ha brutt E3-Harelbeke satt han med i den andre gruppen i Gent-Wevelgem.

Nå er det store spørsmålet om den rutinerte nordmannen makter å nå toppformen før årets to store klassikere.

- Jeg rekker i hvert fall å nå et høyt nivå. Om jeg kommer helt i toppform får tiden vise, men til Roubaix skal det i hvert fall bli bra.

- Forrige helg følte jeg meg ikke hundre prosent, men når man kommer tilbake fra sykdom kan mye skje på en uke. Jeg følte at det begynte å løsne litt.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Mye uflaks
Det er ikke bare Hushovd som har slitt, hele BMC-laget har prestert langt dårligere enn det alle sykkelekspertene hadde spådd.

Med stjerner som Gilbert, Hushovd, Van Avermaet, Hincapie og Ballan har laget måtte finne seg i å være favoritter i hver eneste klassiker de har stilt til start i.

Men så langt i år er fasiten null pallplasseringer i de belgiske klassikerne. Uten å ville krisemaksimere innrømmer Hushovd at det ikke var slik han så for seg at det skulle gå.

- Det har ikke gått som planlagt. Vi har slitt mye med sykdom, skader og velt. Ting har ikke gått vår vei, men det er heldigvis lenge igjen av sesongen.

Snur de trenden?
Det finnes også enkelte tegn på bedringer, som får Hushovd til å se lyst på de kommende ukene. Både han og Gilbert er tilbake i trening og forrige helg sikret Cadel Evans lagets første triumf da han vant en etappe og sammenlagt i Criterium Internationale.

- Det føles ut som at det er i ferd med å snu litt, og det er selvsagt alltid bra å ha litt flyt. Men vi er også en veldig rutinert gjeng som vet hva dette går ut på, avslutter Hushovd.

Til søndag får vi det første svaret på akkurat hvor nordmannen står. Da er det den belgiske folkefesten Flandern rundt som venter for klassikereliten. En uke senere er det Paris-Roubaix som står for tur.

Kommentarer til denne saken