NAZARETH/OSLO (procycling.no): Fjorårets skandalesesong for Thor Hushovd er ikke glemt. Lagledelsen gir ikke sørlendingen noen startgaranti til sommerens store høydepunkt. Selv sier han at formen er bedre enn på samme tid i fjor, og at Tour de France ikke er målet.

- Jeg føler meg mye bedre, og er bedre forberedt enn for ett år siden, og det var før jeg ble syk. Jeg har lagt ned en god jobb, det er det jeg trenger, sier Hushovd under fredagens BMC-presentasjon i Belgia.

- Du trodde formen var bra før Polen rundt, som du brøt i forkant av OL i fjor?

- Da håpet jeg mer at ting skulle være i orden. Svarene jeg har fra kroppen nå er helt annerledes, og ut fra resultatene på trening er jeg sikker på at kroppen er tilbake.

Les også:OL i fare for Hushovd

- Kjenner presset fra laget
BMC vant Frankrike rundt i 2011, med Cadel Evans. Under fjorårets Sky-massakre var kapteinen langt fra det nivået, og endte 15 minutter og 49 sekunder bak Bradley Wiggins. For å komme på skuddhold vil BMC prioritere klatresterke ryttere i årets tour.

- Ja, jeg har vært sikrere på Tour de France-plass før. Jeg har ingen fast plass, slik har det egentlig alltid vært. Det er ting man må ta når touren nærmer seg. Da kan jeg se hvordan formen er og hvordan kroppen fungerer. Men planen min er å kjøre Tour de France, selv om jeg ikke er garantert noen plass. Det er nok bare sammenlagthåpene Evans og Tejay Van Garderen som er sikre på å kjøre touren, sier Hushovd til procycling.no.

Hushovd forklarer at han ikke er stresset av Tour de France-ambisjonene til lagledelsen. Han fokuserer heller på vårsesongen

- Jeg har lyst å komme i form og vinne sykkelløp igjen, rett og slett kjøre en god vårsesong. Jeg vil være en av de på laget som leverer resultater, det kjenner presset fra laget på. Derfor kommer touren i litt andre rekke.

BMC-manageren fokuserer på vårsesongen
Jim Ochowicz mener Tour de France ikke bør være målet for Hushovd. Fokuset er først og fremst og komme frisk gjennom de første rittene i sesongen. Toppformen til Grimstadværingen skal prikkes inn ved å starte Tour de San Luis i Argentina den 21. januar, før sykler Tour Méditerranéen 6. februar. Deretter blir det klassikerne og en tradisjonell oppbygning mot hovedmålet, Paris-Roubaix, den 7. april.

(artikkelen fortsetter under bildet)Les også: «Armstrong er bra for sykkelsporten»

Jim Ochowicz, manager i BMC, sier de vil omstrukturere laget for å bedre styrken i fjellene. Det kan gjøre Frankrike-billetten vanskeligere å få tak i for nordmannen, som er best kjent som spurter og klassikerrytter.

- Det kommer til å bli hardt for Hushovd, bekrefter Ochowicz.

- Vi har sjekket ruten, og vi mener den passer oss. Det, kombinert med at Alberto Contador kommer tilbake, åpner rittet. Vi har blitt sterkere, mens andre kanskje har blitt svakere. Jeg tror ikke Sky kan kjøre på samme totalitære og kontrollerte måte som i fjor.

- Vi har også flere ryttere på laget som ikke har fått prøve seg i et treukersritt for oss. For eksempel gjorde Dominik Nerz en stor jobb for Vincenzo Nibali i bakkene under fjorårets tour. Forhåpentligvis kan han gjøre samme jobb for oss i år, avslutter Ochowicz.