Kalenderen viser bare 21. januar, men Thor Hushovd er allerede tilbake i konkurranse. Det skjer i Sør-Amerika og i argentinske Tour de San Luis, mandag ettermiddag.

Les også: Hushovd sesongåpner i Argentina

På grunn av langvarig sykdom ble 2012 et år for glemmeboken for nordmannen, men nå er grimstadværingen knalltent på å vise at han fortsatt duger.

- Jeg føler meg veldig bra. Jeg har lagt ned en god jobb i vinter etter at jeg var inaktiv i en lengre periode. Jeg tror jeg kommer tilbake på et høyt nivå i år. Jeg er 100 prosent restituert etter at jeg la ned den nødvendige jobben for å komme tilbake på dette nivået, forteller Hushovd til ciclismointernacional.com.

- Vil tilbake i konkurransemodus
Hushovd starter den 164 kilometer lange etappen fra San Luis til Villa Mercedes.

Les hva Atle Kvålsvoll mener og Hushovds sjanser i Argentina her!

Det gjør også stjerner som Alberto Contador, Mark Cavendish og Vincenzo Nibali.

For BMC-rytteren dreier det meste seg allerede om Paris-Roubaix, men rittet i Argentina er like fullt et viktig steg på veien dit.

- Hvorfor bestemte du deg for å kjøre Tour de San Luis?

- Jeg starter ekstra tidlig i år for å komme tilbake i konkurransemodus så kjapt som mulig. For å være ærlig, vet jeg ikke om jeg er i stand til å vinne en etappe. Jeg trenger noen etapper for å se hvordan formen er etter så lang tid utenfor konkurranse. Jeg håper at beina vil kjennes bra ut og at jeg kan vinne en etappe.

Trives i Argentina
Dette er aller første gang Hushovd inntar Sør-Amerika. Overfor det argentinske nettstedet later det til at sørlendingen har fått en god mottakelse i tangonasjonen.

- Jeg synes det er fint å reise hit i starten av sesongen. Dessuten er det bra å reise utenfor Europa der det er ganske kaldt nå. Her har man fine veier å trene på og et strålende klima, forteller nordmannen.

- Hva synes du om Sør-Amerika så langt?

- Det er veldig vakkert her. Landskapet er fint og det er ideelle fjell å trene i her. Jeg har fått et flott førsteinntrykk av Argentina, svarer han.

- Hvis du ikke vinner Roubaix, da?
Avslutningsvis forteller nordmannen at han forventer at Alberto Contador vil være i bra slag under rittet, og forteller at BMC Racing vil kjøre for Tejay Van Guarderen.

Han drar - ikke overraskende - fram Paris-Roubaix som sesongens store mål.

- Hvis du ikke vinner Paris-Roubaix, hvilke andre mål har du da?

- Å gjøre et godt Tour de France for laget, eller å vinne noen av rittene senere i sesongen.

PS! Som BMC-manager Jim Ochowicz uttalte til procycling.no tidligere denne måneden, er det ikke sikkert at det blir Tour de France på nordmannen denne sommeren. Les saken her!