RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovd vil vinne i debuten

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)
Sist oppdatert:
Arctic Race of Norway blir Hushovds første profesjonelle ritt i Norge.

Onsdag ble det klart at Thor Hushovd tar med seg sitt BMC-lag og tar turen til Arctic Race of Norway.

Nordmannen, som er ambassadør for rittet, er ventet å bli det største trekkplasteret til førsteutgaven.

I etterkant av torsdagens NM-tempo møtte daglig leder i Arctic Race, Knut-Eirik Dybdal Hushovd for første gang, med procycling.no som flue på veggen.

De to har kommunisert tett sammen over mail og telefon, men aldri før møttes.

- Man vet det blir seriøst
Hushovd var minst like entusiastisk over å skulle delta, som det Dybdal er for å få nordmannen på besøk.

- Jeg tente på ideen. Det var noe annerledes og det er i Nord-Norge med den naturen. Å få vist den naturen til sykkelverdenen og TV-seere. ASO står bak det og da vet man det blir seriøst, sier Hushovd til procycling.no.

35 år gamle Hushovd har tatt noe initiativ til å delta i Glava Tour eller Tour des Fjords, men til Nord-Norge kommer han.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Første gang i Norge
Det blir første gang han sykler et profesjonelt sykkelritt i Norge. Tidligere har han bare konkurrert i nasjonale mesterskap og showritt i etterkant av Tour de France.

- Det blir veldig gøy. Jeg gleder meg veldig til å konkurrere i Norge. Det er alltid annerledes i Norge fordi det blir mer press. Jeg gleder meg til å konkurrere der oppe. Også gleder jeg meg til å være der oppe og jeg er nysgjerrig på naturen. Som alltid må vi krysse fingrene for at været blir bra, smiler Hushovd.

De sportslige ambisjonene er selvsagt også til stede. Samtlige fire etapper bør kunne passe for Hushovd, dersom han er i form.

- Jeg har selvfølgelig lyst til å vinne når man er med på et sånt løp. Jeg må se på detaljene av etappene når det nærmer seg. Å vinne en etappe er et mål og kan jeg vinne sammenlagt første gang det arrangeres vil jeg alltid stå der på listene. Det er et mål i seg selv, slår han fast.

Nysgjerrige lagkamerater
Også lagkameratene er nysgjerrige på hva som skal skje i Nord-Norge. Da procycling.no var til stede på lagpresentasjonen til BMC i januar, hadde båte Taylor Phinney og Tejay Van Garderen hørt ryktene om rittet i nord.

Hushovd bekrefter at interessen internt i laget er stor.

- Ja, jeg har snakket mye med gutta om dette. De er veldig nysgjerrig på hva det er. De har hørt mye om det, både det ene og det andre. Det er flere av de som har lyst til å dra fordi de er nysgjerrige på Nord-Norge og naturen, avslutter Hushovd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere