Mandag sprakk nyheten om at Thor Hushovd ikke skal sykle Tour de France.

procycling.no skrev allerede 1. februar at det kunne bli utfallet for nordmannen, etter overgangen til storlaget BMC. Laget er rett og slett så godt at de ikke har råd til å ha med nordmannen, på grunn av all usikkerheten rundt han.

Nå kommer Tour de France til å gå uten nordmannen for første gang siden år 2000. Hovedårsaken er et virus fra i vinter.

- Jeg har hatt et virus en gang i vinter, jeg vet ikke akkurat når, mens jeg har vært gjennom hard trening og konkurranse i den perioden. Kroppen jobber mot viruset, og da tar det mye energi. Jeg kjørte meg rett og slett i senk før jeg klarte å ta signalet, sier Hushovd til tv2.no.

Les også: Hushovd uønsket i Tour de France?

Er frisk igjen
Hushovd forteller videre at han nå er firsk, men at frykten for å ødelegge resten av OL-sesongen gjør at han står over sommerens vakreste eventyr.

- Siden Giro d'Italia har jeg tatt alt av tester som er mulig, og trent rolig, mellom to og fire timer hver dag, i nesten tre uker. Så bestemte jeg sammen med laglegen at jeg skulle ta noen tøffe økter i forrige uke. Da følte jeg meg tung og at kroppen ikke var klar. Jeg kunne reist til Sveits rundt og kanskje kommet i form, men det var det veldig liten sjans for. Mest sannsynlig ville jeg kjørt meg enda lenger ned, og da hadde OL og resten av sesongen røket, sier Hushovd.

Les også: Hushovd dropper Tour de France

På vei nedover?
Hushovd har hatt flere nedturer siden Tour de France i 2011. Først fikk han ikke kjøre Spania rundt av sitt gamle Garmin-lag, før han i inneværende sesong virker å ha mistet noe av sin gamle stjerne. Han har rett og slett ikke fått et like fritt spillerom som tidligere i karrieren hos BMC.

Et godt eksempel på dette var deltakelsen i Giro d'Italia.

Til TV2 sier han at dette er karrierens største nedtur.

Les også: Slik skal Hushovd komme tilbake

Vraket seg selv
Det har også blitt spekulert i om han ble vraket av BMC til touren, men overfor NRK hevder han at det var hans eget valg.

- Kroppen ville rett og slett ikke lystre. Jeg ringte lagledelsen og fortalte dem at jeg ville trekke meg fra Touren, og heldigvis var de veldig forståelsesfulle. Jeg ble testet av lege i etterkant, men testene ga ikke de svarene jeg ønsket, heller. Så ble jeg og laget enige om å stå over, sier Hushovd til statskanalen.

Thor Hushovd kjører Polen rundt som oppladning til OL. Det polske WorldTour-rittet arrangeres over sju dager med start 10. juli.