Hushovd vurderer lagbytte

Foto: Solum, Stian Lysberg (scanpix)

Thor Hushovd er misfornøyd med tingenes tilstand i Garmin-Cervélo.

28.04.11 11:00

Allerede før Thor Hushovd hadde rukket å bli verdensmester, sikret Garmin-Cervélo seg nordmannen og seks av lagkameratene hans til klassikerlaget foran 2011-sesongen.

Etter mesterskapet holdt 33-åringen ord og forholdt seg til Garmin-avtalen, på tross av tilbud fra nær som alt som kan krype og gå av ProTeams, og uten å kunne utløse noen klausul eller bonusordning som nybakte verdensmestere selvsagt fortjener.

Skuffende betingelser
Det amerikanske laget overtok det finansielle ansvaret for Hushovds toårige avtale med Cervélo TestTeam. Den utløper etter årets sesong, og overfor Fædrelandsvennen innrømmer sørlendingen at det kan gå mot nok et lagbytte.

- Det som avgjør er trygghet, samt at jeg vil være på et stort lag som kan gi meg nok støtte. I tillegg betyr selvsagt penger noe, sier Hushovd til avisen.

procycling.no får opplyst av sentrale kilder at nordmannen ikke er fornøyd med tingenes tilstand i Jonathan Vaughters mannskap. Duoen møttes til samtaler i forbindelse med Giro di Lombardia i fjor, men det ble raskt avklart at det ikke vanket noe ekstra penger til Garmin-kapteinen.

Det er blant annet dette punktet som skal ha gjort at nordmannen nå vurderer å finne seg en ny arbeidsgiver. procycling.no får også opplyst at forholdet mellom Hushovd og hans tidligere lagkamerat i Crédit Agricol - den samme Vaughters - ikke er det aller beste.

Et prøveår
Hushovd har tidligere uttalt at han vil se an forholdene i Garmin-laget - før han eventuelt bestemmer seg for å forlenge den eksisterende avtalen.

- Hvor langt tidsperspektiv har du på Garmin-oppholdet: Kan det være aktuelt å forlenge dagens avtale? spurte vi Hushovd i fjor høst.

- Det kan det være, men jeg stresser ikke med det nå. Per i dag er det ettårig avtale som gjelder, så vil jeg heller se om jeg trives i laget også. Jeg må ser litt mer på det når jeg skal inn i forhandlinger, og høre om både det ene og det andre. Men akkurat nå har jeg bare det ene året å forholde meg til, understreket Hushovd overfor procycling.no.

Dersom partene skiller vei etter sesongen, vil det uansett ikke bli vanskelig for nordmannen å finne seg et nytt lag.

- Misfornøyd
Hushovd innrømmer overfor Fædrelandsvennen at han stadig mottar forespørsler fra andre ProTeams om han kan tenke seg å sykle for dem neste sesong.

Sykkelstjernen forteller også at han er misfornøyd med måten vårsesongen har fortonet seg på i Garmin-Cervélo.

- Jeg er fornøyd med at jeg klarte å prikke inn toppformen til Paris-Roubaix, og med at en av mine lagkompiser (Johan Vansummeren, vår anm.) vant rittet. Utover det er jeg bare misfornøyd, lyder oppsummeringen fra nordmannen.

Da kampen om Hushovds underskrift toppet seg i forkant av fjorårets Vuelta a España, fortalte Atle Kvålsvoll til procycling.no at 12-13 lag hadde tatt kontakt med tanke på en overgang.

Siden har det kommet fram at blant annet RadioShack og Lance Armstrong viste interesse. Det samme gjorde lag som Team Saxo Bank/SunGard, Pegasus Sport, Leopard Trek og Bbox Bouygues Telecom (nå Team Europcar).

Hvor tror du Thor Hushovd sykler neste sesong? Ta debatten i vårt diskusjonsforum!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.