RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovds hemmelige oppskrift

Sist oppdatert:
Thor Hushovds største sjanse til å knekke Robbie McEwen i kampen om den grønne poengtrøya finner trolig sted på 18. etappe fredag. Men Hushovd vil ikke røpe taktikken.

Treneren til «Oksen fra Grimstad», Atle Kvålsvoll, tror kampen om den grønne poengtrøya blir avgjørende på den 18. etappen.

Håpet er å få se Thor Hushovd med i et brudd. Men Hushovd selv kan ikke love at han satser på å gå i brudd på 18. etappe, og holder kortene tett til brystet.

- Det er ikke like lett å gå i brudd som før. Jeg blir mye bedre passet på. Jeg får heller satse på å ta det litt som det kommer, sier Thor Hushovd kryptisk, uten å være villig til å røpe hovedtaktikken sin overfor rivalen Robbie McEwen og hans team Lotto.

- Men jeg har jo gjort mine tanker, sier en hemmelighetsfull Hushovd.

Må ha hjelp
Han legger heller ikke skjul på at hjelp fra lagkameratene må til for å komme seg i brudd.

- De har jo gjort en kjempejobb tidligere, og jeg stoler på dem, sier 26-åringen.

18. etappe sykles 23. juli fra Annemasse til Lons-le-Saunier fredag 23. juli og er 166,5 km lang.

Thor Hushovd ligger på tredjeplass i poengkonkurransen etter 14 etapper. Robbie McEwen leder med sine 225 poeng, Erik Zabel er nummer to med 212 poeng og Hushovd på tredjeplass har 209 poeng. I tillegg er også Stuart O'Grady (198 poeng) og Danilo Hondo (189 poeng) til en viss grad fortsatt med i kampen.

Stor interesse
Sykkelsporten er i vinden som aldri før i Norge. Etter at TV 2 begynte med direktesendinger fra verdens største sykkelritt, har interessen nærmest eksplodert.

- Her nede har det vel ikke helt gått opp for meg hvor stort Tour de France etter hvert er blitt i Norge. Men fra de hjemme har jeg skjønt at det er blitt veldig populært. Det står masse om rittet i avisene, og jeg har fått med meg at mange følger med både på TV og internett, sier en fornøyd Hushovd.

- Jeg håper den stigende interessen er med på å øke rekrutteringen. Sykkel er en fantastisk sport, som jeg håper flere og flere begynner med. Det er gøy og smigrende å konstatere at sykkel er så i vinden hjemme, legger han til.

Høye ambisjoner
Thor Hushovd har store ambisjoner i Tour de France i fremtiden. Han er bare 26 år gammel, og lover å bare bli bedre og bedre i verdens hardeste sykkelritt de neste årene.

- Jeg har etablert meg som en av verdens beste spurtere, og har vært veldig nære flere etappeseire i år. I fremtiden vil jeg satse videre på å bli enda bedre i spurt, og håper også marginene faller mer til min fordel, forklarer Hushovd.

Hushovd mener årets Tour de France har gått i et mye høyere tempo enn tidligere.

- Det har gått veldig fort i gatene i år. Det er vel en av grunnene til at såpass mange har brutt. Men været har også hatt en del å si, for forholdene med regn og vind har gjort det svært vanskelig for oss, konstaterer den norske proffsyklisten.

Hviledag
Hushovd hadde mandag en etterlengtet hviledag.

- Jeg har slappet veldig godt av, og trent lett. I tillegg har jeg blitt spist opp av journalister, ler Hushovd.

Og legger til:

- Jeg synes ikke det er er for mye mas med journalistene. Blir det for mye mas, sier jeg nei. Det er jo jeg selv som bestemmer dette.

Lance vinner
- Hvem tror du avslutter årets Tour de France i gult?

- Jeg er overbevist om at det blir Lance Armstrong - han blir historisk og tar sin sjette triumf, spår Hushovd.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere