Gå til sidens hovedinnhold

Hushovds «hemmelige» Roubaix-test

Hushovd sjekket brosteinen med Johan Van Summeren og Peter Van Petegem.

Lørdag syklet Thor Hushovd Omloop Het Nieuwsblad. Søndag sto han over Kuurne-Brussel-Kuurne, før han trente i Paris-Roubaix-løypa mandag. Med på følget mandag var lagkamerat Johan Van Summeren og sportsdirektør Peter Van Petegem.

Ifølge belgiske medier ønsket de å få være i fred, men ble oppdaget. Uansett var det neppe noe topphemmelig oppdrag, all den tid trener Atle Kvålsvoll hadde informert samtlige norske medier om planen.

- Hushovd fikk en god økt på gjørmete brostein, forteller Kvålsvoll til procycling.no.

- Det ble blant annet testet noe nytt utstyr.

Det bekreftes av Van Petegem.

- Thor testet en ny sykkel med en lengre gaffel. Han prøvde også noen nye dekk, forteller Van Petegem til Het Nieuwsblad, ifølge cyclingnews.com.

Van Petegem forklarer også hvorfor de ville være i fred.

- Vi ønsket å gjøre dette stille og rolig, slik at vi kunne få gjøre vår greie. Thor kombinerte denne turen med en hard økt. Vi endte opp på stykket etter Carrefour de l'Arbre (brosteinsparti, journ anm.). Brosteinen er veldig dårlig, det er mye gjørme og humper.

Lagkamerat Van Summeren har også uttalt seg om turen.

- Jeg tror det (treningsturen) sier det meste om ambisjonene vi begge har, forteller han til Het Belang van Limburg.

- Først pratet vi, men etter hvert snakket vi ikke. Thor hadde en fin rytme. Vi måtte være veldig forsiktige fordi steinene var fulle av gjørme.

Og det betyr bare én ting: Thor Hushovd har fått trent i skikkelige Paris-Roubaix-forhold. Det kommer garantert til å bli verdifullt.

Reklame

Husker du disse to idiotene?

Kommentarer til denne saken