RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Hushovds lag hentet hjem tempogull

Foto: DOUG PENSINGER (Scanpix/Afp)
Sist oppdatert:
Thor Hushovd ble NM-mester på hjemmebane i Grimstad.

GRIMSTAD/OSLO (procycling.no): Skulle Tour de France-deltakelsen ryke for andre året på rad, har ikke Thor Hushovd så veldig mye å juble for om dagen.

Derfor var nok NM-gullet på lagtempo i Grimstad tirsdag en aldri så liten oppmuntring for den hjemvendte sykkelkongen.

- I dag fungerte det veldig bra. Jeg kunne dra masse watt og da er det gøy på sykkelen. Det er viktig for meg å ha en god følelse. Kroppen gav svar, sier Hushovd til procycling.no.

Senere denne uken får den 35 år gamle Grimstad-syklisten vite om han får dra med Cadel Evans, Tejay van Garderen og de andre BMC-rytterne til Tour de France.

Tirsdag kveld kjørte Hushovd imidlertid sammen med Amund Grøndahl Jansen og Morten Mørland og satte en vinnertid på 1.09,26 for sitt Grimstad SK.

Les også: Nordhaug klar for Tour de France

Det var nok til å slå forhåndsfavorittene fra Lillehammer CK (Martin Olsen, Truls Egen Korsæth og Oskar Svendsen) med 33 sekunder over den 60 kilometer lange traseen.

- Jeg var litt spent på forhånd. Nøkkelen var å få ut styrkene til alle tre på laget. Amund og Thor tok de tøffeste føringene på flatene, mens Morten bidro sterk i bakkene, skryter Atle Kvålsvoll - som er personlig trener for Hushovd og sportsdirektør Grøndal Jansen og Grimstad-gutten Mørland til vanlig på Team Plussbank.

IF Frøy kapret bronseplassen, og kom i mål snaue halvminuttet bak de overlegne hjemmefavorittene.

Seier til Asker
I junior-klassen var det Asker CK som stakk av med seieren. Eivind Rømcke, Marius Ylven Westgaard og Volrath Robinson Bugge satte en suveren vinnertid på 37min 22sek på den 30 kilometer lange strekningen.

Grenland SK 1 ble lagt nummer to. Henrik Neri Roe, Jonas Abrahamsen og Syver Westgaard Wærsted havnet 39 sekunder bak vinnerne fra Asker.

Bronsen gikk til Bergen CK 1 og Henrik G Sandal, Sivert Broll og Kristoffer Madsen.

Trippel Victoria
CK Victoria 1 med Cecilie Gotaas Johnsen, Camilla Indset Sørgjerd og Solveig Edøy brukte 41.22 på de 30 kilometerne i Grimstad, og vant 27 sekunder foran CK Victoria 2 med Emma Skjerstad, Thrude Karlsen Natholmen og Lisa Christin Axman.

CK Victorias tredjelag gjorde podiet komplett med Anne-Katrine Meland, Vibeke Dybwad og Ingrid Lorvik.

Sjekk alle resultater fra NM her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere